GODIŠNJICA Na današnji dan prije tri godine poginule dvije studentice u Sarajevu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/

Sjećanje na ugašenu mladost: Porodica i prijatelji danas će odati počast Editi Malkoč i Selmi Agić.

Na današnji dan prije tri godine u Sarajevu su u saobraćajnoj nesreći poginule studentice Selma Agićiz Bugojna i Edita Malkoč iz Bosanske Krupe, kada ih je na glavnoj saobraćajnici u ulici Zmaja od Bosne autom udario Sanjin Sefić krećući se brzinom više od 100 kilometara na sat.

Prošle godine na isti dan je ispred Filozofskog fakulteta, na kojem su Selma i Edita studirale psihologiju, otkriven spomenik u čast preminulim djevojkama. Danas će se na istom mjestu u 13 sati okupiti porodica i prijatelji ovih djevojaka kako bi im odali počast i položili cvijeće.

Ubica Sanjin Sefić je uhapšen 12. oktobra 2016. godine u Srbiji, nakon što je pobjegao s mjesta događaja i krio se od policije. Osuđen je na 14 i po godina zatvora za krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće, međutim, Vrhovni sud je poništio tu presudu i vratio predmet na ponovno suđenje.

Avaz.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/