Gledanje reality programa moguće samo pomoću šifri

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike
RAK je donio novi, izmijenjeni kodeks emitiranja reality i pseudoreality programa. U dnevnim terminima moći će se emitirati sa tehničkom zaštitom, a bez zaštite, isključivo iza ponoći….

To su kodirani programi koji se mogu gledati samo kroz prolazak tehničke barijere, najčešće se radi o postavljanju šifre za takav program tako što vi putem svog daljinskog upravljača ukucate šifru i pristupite gledanju tog programa, rekla je Helena Mandić, direktorica emitiranja RAK BiH.

Tko prekrši kodeks, suočit će se sa kaznom od 150 – 300.000 maraka.

Hoće li emiteri poštovati odluke RAK-a ili će se nastaviti utrkivati da osvoje što više gledatelja, emitirajući vulgarnosti, svađe i nasilje, to nam nitko od licenciranih tv kuća nije htio odgovoriti.

Pri tome, podsjećamo, pojedine televizije nisu prezale od uvođenja sudionika poput Vojislava Šešelja ili pojedinca koji čekaju odsluženje višegodišnjih zatvorskih kazni. Na nastavak emitiranja nisu utjecale ni na tisuće potpisanih peticija.

Zlo mi je kad čujem na poslu da se o tome priča i koje gluposti su u pitanju i zaista ne bih poželjela ni pogledati to.

Meni je to zaglupljivanje klasično.

Što se tiče Farme jedino to, ovo ostalo može proći.

U jednu ruku je interesantno, u drugu ruku pretjerano vulgarno.

Pa ja sam za šifre uvijek bila, mišljenja su građana.

Sa šifrom ili ne, svi ovi kodeksi domaće regulatorne agencije su uzaludni ukoliko iste ne donesu regulatorne agencije u regiji koje i emitiraju reality programe. Jer, agencije mogu kontrolirati one televizije koje su licencirane u BiH. One koje nemaju licencu, a gledatelji ih prate putem kablovske i dalje će, bez ikakvih ograničenja, zarađivati na vulgarnostima i nasilju koja, čini se, imaju svoju publiku.

Izvor teksta: www.ba.n1info.com

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/