Glavni imam Kemal Tokmić: Ostavite se kocke da biste imali više

https://www.bugojno-danas.info/

Centralna svečanost klanjanja Ramazanskog bajrama za područje Medžlisa IZ Bugojno održana je u džamiji Kulturnog centra princeze Dževhere, a svečano je bilo i u ostalim džematima na području Bugojna. Rijeka vjernika, tradicionalno, i prije sabah-namaza slijevala se i za ovaj Bajram u džamiju princeze Dževhere.

Predbajramski vaz u periodu od sabah do bajram-namaza održao je glavni imam medžlisa IZ Bugojno Kemal ef. Tokmić. Posebno je skrenuo pažnju na borbu protiv kladionica i kocke, koju je u ovoj godini proglasio Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini pošasti koja ruši porodice, čast, privredu, rad i imetak.

– Allah dž.š. kaže “Ostavite to da biste ostvarili ono što želite.” Mnogi žele da ulože marku, a dobiju deset, da ulože malo, a dobiju puno. Pa ostavite se toga, pa ćete imati više. Nećeš izgubiti ono što imaš, a Allah dž.š. će dati bereketa da zadržiš ono što imaš i što ti je dovoljno – poručio je glavni imam MIZ Bugojno Kemal ef. Tokmić.

Nakon bajram-namaza uslijedila su bajramska čestitanja vjernika, a obilježavanje ovog velikog muslimanskog blagdana nastavljeno je u krugu porodica i prijatelja.    

U bugojanskom motelu “Heko” prvi dan Ramazanskog bajrama glavni imam je organizirao i tradicionalni prijem za predstavnike vjerskog, političkog, privrednog i javnog života Bugojna.

 – Naš zajednički cilj jeste očuvanje jedinstva, a očuvanje Bosne i Hercegovine treba da nam bude prioritet i na prvom mjestu. Ako to budemo radili, niko nam neće moći ništa. Nas ovdje ima raznih političkih opredjeljenja i stranaka. Moto Medžlisa islamske zajednice Bugojno jeste da vas sve smatra svojim članovima i na tome ćemo ustrajati- poručio je glavni imam Tokmić.  

Prigodne bajramske čestitke prisutnima je uputio i župnik crkve Sv. Ante Padovanski u Bugojnu fra Hrvoje Radić.

Avaz.ba/Azam Mandžić

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/