GIMNAZIJALCI NA GENERALNOJ SKUPŠTINI ASuBiH-a

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Na X jubilarnoj Generalnoj Skupštini Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini u proteklom periodu u Sarajevu- hotel „Grand“, ulogu delegata imali su i učenici Bugojanske Gimnazije, članovi Lokalnog tima ASuBiH-a Bugojno: Emina Hadžiabdić (koordinator tima), Una Karabeg i Bilal Hodžić.

Generalna Skupština je najviše tijelo ove srednjoškolske organizacije, kada delegati biraju novi Upravni Odbor i Predsjednika, čiji mandat iznosi 2 godine. Za vrijeme boravka tamo, naši delegati imali su brojne aktivnosti i radionice, a također su sa ostalim članovima protestovali protiv segregacije u BiH.

Emina Hadžiabdić je istakla: „Za mene su susreti ovakve vrste značajni jer upoznajemo nove ljude, razmjenjujemo mišljenja i tako pokušavamo pomoći mladima u svojoj lokalnoj zajednici ukazujući im na pozitivne trendove u školstvu, ali i u društvu. Lično, svaki vid ovakve edkucaije pomaže i razvija moju ličnost, a svakako da mi ukazuje načine kako postići životne ciljeve profesionalnog karaktera. Vrijeme provedeno na Generalnoj skupštini je kvalitetno provedeno jer smo imali priliku družititi se sa mladima širom BiH, ali slušati predavanja i izlaganja najboljih stručnjaka.“

Da podsjetimo, na Generalnoj skupštini je predstavljena i najpozitivnija priča u BiH, a priča Une Karabeg osvojila je drugo mjesto, što je svakako zavidan rezultat.

„Željela bih se prije svega zahvaliti portalima i građanima koji su me podržali i koji su moj rad prepoznali kao kvalitetan. Pozitivne kritike su pristizale sa svih strana i zaista mi je drago što me prije svega moj grad podržava. Generalna Skupština je zaista nešto posebno zato što srednjoškolcu, kao pojedincu, daje do znanja da je bitan i da je pitan za mišljenje. Budućnost je na nama mladima te mi kao takvi trebamo istu učiniti boljom.“ – riječi su naše Une.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/