GFA “Bugojno” uveličao 50. rođendan KUD “Saobraćajac” iz Sarajeva

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Gradski folklorni ansambl “Bugojno” proteklog vikenda nastupao je na obilježavanju 50 godina postojanja KUD “Saobraćajac” iz Sarajeva, a zanimljivo da je folklorni ansambl iz našeg grada bio i jedini folklorni ansambl kojeg su domaćini pozvali na svoj rođendan.

KUD Saobraćajac je jedno od najboljih društava tog karaktera u našoj zemlji i bila nam je čast što smo pozvani. Imali smo sjajan prijem, sjajan doček i na kraju odličnu zabavu u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu. Dvorana ima 900 mjesta, bila je puna, a naš folklorni ansambl dobio je velike ovacije i na kraju smo ispraćeni s aplauzom. Nakon kraja programa u prostorijama KUD “Saobraćajac” imali smo druženje i zaista smo se osjećali prelijepo. Do kraja ove godine očekujemo još jedan nastup i na taj način bi završili 2015.godinu, kazao je za Bugojno-danas.info Enes Šehić, umjetnički direktor GFA “Bugojno”.

Pored GFA Bugojno, nastupao je i hor Kulturnog-umjetničkog društva Proleter, kao i mnogi pjevači koji su karijeru započeli upravo u KUD “Saobraćajac”.

Kulturno-umjetničko društvo Saobraćajac nastalo je 1965. i sinonim je kvalitetnog i originalnog dostignuća na polju očuvanja bh. folklorne baštine.

kud-saobracajac-rodjendan11

kud-saobracajac-rodjendan12

bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/