Gdje će bh. političari provesti godišnje odmore

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Bosanskohercegovački političari proteklih godina često su privlačili pažnju ovdašnje javnosti zbog zanimljivog izbora destinacija za godišnje odmore – ”običnim” građanima ove zemlje teško razumljivim i uočljivim na mapama.

Zbog toga su stizali i komentari, teško je ostati ravnodušan na odabir egzotičnih destinacija iz planova za odmor delegata, članova, ministara, savjetnika… Posebno teško je onima koji žive ispod granice siromaštva, a njih je ovdje, statistika kaže, više nego u bilo kojoj zemlji regije.

Premda ih većina krije gdje će provesti svoje dane odmora, istražili smo i došli do nekoliko zanimljivih informacija o destinacijama za odmor nekih od najpoznatijih domaćih političara. Kako je jučer potvrđeno, lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, pred kojim je pred Sudom BiH u toku proces, godišnji odmor planira provesti najvjerovatnije u svom apartmanu u Crnoj Gori.

Za N1 je ranije potvrđeno da je putovanje radi godišnjeg odmora u Hrvatsku – Baška Voda odobreno i u istom procesu optuženima Bakiru Dautbašiću i Bilseni Šahman.

Ognjen Tadić, delegat u Domu naroda, svoj odmor će provesti – kući.

”Ove godine, odmor ću provesti kući”, kratko je za N1 kazao Tadić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović svoje dane godišnjeg odmora iskoristit će tek u jesenskom periodu. Kako je iz njegovog kabineta potvrđeno za N1, on će odmarati na planinama, navjerovatnije Bjelašnici i Igmanu.

Njegov kolega iz Stranke demokratske akcije i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, svoj godišnji odmor već je iskoristio.

”Ove godine smo uvezali neradne bajramske dane i jednu sedmicu odmora. Nakon 16 mjeseci rada, imao sam baš dobar odmor. Bili smo u Grčkoj, na Krfu u posjeti supruzinoj sestri i njenom mužu koji tamo žive. Porodični odmor, spavanje, sunčanje i kupanje”, ispričao je za N1 premijer Konaković.

”Supruga mi je iz Dalmacije pa tamo provodim svoje odmore. Tako će biti i ove godine”, kazao nam je Amir Zukić, generalni sekretar Stranke demokratske akcije.

Zanimljivu priču na N1 mogli ste gledati proteklog vikenda. Naime, da bi se što prije uhvatili u koštac sa problemima i počeli ih rješavati, predstavnici nove Vlade Unsko-sanskog kantona ove godine neće na godišnji odmor.

”Svi su to prihvatili sa jednim razlogom cijeneći kompletno stanje na kantonu i cijeneći naše ciljeve da zaustavimo negativne trendove koji su nažalost postali obilježje ovog kantona’‘, rekao je premijer Husein Rošić za N1.

Damir Mašić, politički direktor Socijaldemokratske partije, odmarat će s porodicom na Jadranu dok će poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović, dane odmora provesti također na Jadranu.

”Još uvijek nisam posložio sve planove, ali što se mora tiče, jedina opcija je Hrvatska”, kazao je on za N1.

Da li zbog velikog broja obaveza ili zbog bogatih iskustava s prethodnim reakcijama javnosti na slične informacije, najveći broj bh. političara svoje destinacije za odmor još uvijek ne želi otkriti.

Željka Cvijanović, premijerka entiteta Republika Srpska, dosadašnje godišnje odmore nije koristila, a prema najavama, tako će biti i ove godine. Informaciju o odmoru predsjednika istog entiteta Milorada Dodika nismo uspjeli saznati, dok će, prema najavama, srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, odmor provesti u Crnoj Gori.

Njegov kolega iz Predsjedništva BiH Dragan Čović godišnji odmor neće koristiti ili, bolje reći, provest će ga radno.

ba.n1info.com

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/