Gasi se Gimnazija Bugojno, a otvara Mješovita srednja škola Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/proljetnazabavairekreacija/

Na IV sjednici Općinskog vijeća Bugojno bilo je veoma zanimljivo i veliki broj vijećničkih pitanja je postavljen.

Predsjednik kluba SDP u Općinskom vijeću Bugojno Admir Škandro, na IV sjednici Općinskog vijeća Bugojno uputio je vijećničko pitanje načelniku Hasanu Ajkuniću kazavši: “Poštovani načelniče, da li je upravni odbor JU Gimnazija Bugojno konsultovao Općinu Bugojno prije nego je donio odluku da od Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta SBK zatraži preregistraciju JU Gimnazija Bugojno u JU Mješovita srednja škola Bugojno?

Kao što je poznato upravni odbor Gimnazije je odlučio da proširi svoju djelatnost te su od resornog ministarstva SBK tražili i kako sami kažu, dobili saglasnost da od naredne školske godine vrše upis i školovanje učenika za zvanje Medicinski tehničar. Smatram da se to zanimanje treba uvesti u Srednjoj tehničkoj školi Bugojno koja također ima sve potrebne uslove i može izvoditi nastavu toga smjera. Mi dozvoljavamo da se pored Srednje tehničke škole Bugojno koju imamo već, u Bugojnu još jedna škola naziva Srednja mješovita škola, a gasimo Gimnaziju Bugojno, gospodo draga ovim se gasi Gimnazija Bugojno, ” dodao je Škandro.

Načelnik Hasan Ajkunić je replicirao: “Nema nikoga koji može ugasiti Gimnaziju, Gimnazija ostaje i može uvesti novi smjer koji je srodan Gimnaziji, koji ispunjava uvjete što se tiče nastavnog plana i programa, Medicinska škola je srodna Gimnaziji i može biti samo u sastavu Gimnazije, ovo znam kao čovjek koji radi u prosvjeti od 1978. godine. Naša Gimnazija s ponosom će nositi i dalje ime Gimnazije.

Admir Škandro je također replicirao načelniku Ajkuniću: “Jučer u Ministarstvu obrazovanja, kulture i sporta SBK sam imao priliku da vidim zahtjev za preregistraciju škole JU Gimnazija Bugojno gdje zgrada ostaje, ali bi se ubuduće zvala Mješovita srednja škola Bugojno. Mi ovdje gasimo jedan brend, niko nije protiv smjera Medicinski tehničar.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o