Futsal klub MNK Vesela Bugojno niže uspjehe

https://www.bugojno-danas.info/

Futsal klub MNK Vesela Bugojno odigrao je svoju prvu sezonu u Futsal ligi mladih. Iz kluba ističu da su zadovoljni ostvarenim uspjehom, ali i da se nadaju da će u narednim sezonama imati još više razloga za slavlje.
– Sezona 2014/2015 je gotova, a pioniri i kadeti našeg tima završili su na četvrtom mjestu. Moram biti zadovoljan jer nam je to bila prva sezone, a imali smo i poteškoća sa finansijama. Srećom imamo dosta Bugojanaca koji imaju razumjevanja, a to su Euroturist Bugojno, gosp. Edin Mašić, gosp. Enes Nezirović, te načelnik naše općine Hasan Ajkunić.

Poslije završetka lige, 31.05. nas čeka Futsal Cup u Mostaru koji traje cijeli dan i nadamo se dobrim rezultatima. Imamo dosta planova u našem klubu, a cilj nam je i kroz čitavo ljeto se pripremati i vrijedno raditi. U zavisnosti od podrške lokalne vlasti želimo učestvovati i u Drugoj ligi FBiH u futsalu, a imamo i dosta ponuda za naše igrače od klubova kao što su FK Velež i MNK Novo Vrijeme iz Makarske. Ponosan sam na naše rezultate jer nije mala stvar za kratko vrijeme napraviti ovako dobre rezultate, a najveći uspje je što smo pronašli sponzora i sportskog prijatelja “ZERO” Mostar, kazao je trener kluba Ibrahim Čorić Baja.

Treba istaći da je ispred MNK Vesela za najboljeg strijelca u sezoni izabran Edd Nezirović, a za najboljeg nogometaša Belmin Zec.

{gallery}/photo/sport/vesela_futsal{/gallery}

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/akcija-za-pocetak-sedmice-pop-up/