Francuskinja objasnila zašto ne treba mijenjati profilnu u francusku zastavu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Korisnici Facebooka širom svijeta na profilnim slikama stavili su boje francuske zastave kako bi pokazali solidarnost sa ljudima iz Pariza.

Međutim, Charlotte Farhan smatra da je to pogrešno.

Urednica online magazina Art Saves Lives International objavila je kako neće mijenjati profilnu nakon terorističkih napada u Parizu.

Neću da mijenjam svoju profilnu fotografiju u francusku zastavu iako sam Francuskinja iz Pariza. Razlog za ovo je ako uradim to za Pariz, bilo bi pogrešno. Ako uradim za svaki napad koji se desi u svijetu, mijenjala bih fotografiju nekoliko puta dnevno. Moje srce je sa svijetom, bezgranično, bez hijerarhije, cijenim svaki ljudski život koji je napadnut od strane ekstremističkih uvjerenja, bez obzira da li je na osnovu vjere, predrasuda ili profita. Ne budite dio mentaliteta “mi i oni”,  jer ratni huškaši to i žele – napisala je na svom statusu Charlotte.

novi.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o