FOTO: Svečano zatvoren Treći Bugojanski Božićni sajam

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

I ove godine u našem gradu u organizaciji Matice hrvatske ogranak Bugojno održan je tradicionalni Božićni sajam na križanju Ulica Zlatnih Ljiljana i Wagnerove.

Sajam je svečano zatvoren večeras, a zatvaranje je održano u Hrvatskom domu Bugojno gdje su se organizatori zahvalili svim učesnicima sajma i svima koji su na bilo koji način podržali Treći Bugojanski Božićni sajam.

Zatvaranje je obilježio i nastup Hrvatskog narodnog kazališta Mostar sa predstavom “Rodijaci” u saradnji sa Teatrom Fedra Bugojno.

Kada sam sa svojim kolegama iz Bugojanskog ogranka matice Hrvatska počeo raditi na projektu Božićni sajam vjerovao sam da će takva manifestacija kao dobra uvertira pred Božićne blagdane zainteresirati javnost ali i izlagače. U protekle dvije godine i dva organizirana Božićna sajma trudili smo se privuči zanimanje građana kako bi ovakav događaj postao tradicionalan. Iskreno vjerujem da se predanim rado to i ostvaruje. Ovogodišnji Bugojanski Božićni sajam programski i sadržajno bio je još bogatiji, a osim domaćih sa nama su bili i izlagači iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine. U izložbenom djelu sajma našli su se različite rukotvorine sa Božićnim motivima ali i različite delicije. Tu su bili i rock bendovi koji su nas dodatno razveselili, kao i Djeda Mraz i Moto mrazovi “Jastrebovi” iz Gornjeg Vakufa Uskoplja koji su humanitarnom akcijom bar malo uljepšali Božićne blagdane siromašnim obiteljima. Zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način pomogli pri organiazciji sajma kao i posjetiteljima koji su nas podržali, kazao je Antonio Džolan, predsjednik Matice hrvatske ogranak Bugojno, koji je na kraju i uručio zahvalnice najorginalnijim i najkreativnijim izlagačima i štandovima.

Za najboljeg ugostitelja sajma proglašena je Nikolina Miloš, a nagrada za najbolje rukotvorine sajma pripala je Nihadi Mulasmaić. Nagrada za najbolji vizuelni izgled sajma uručena je udruženju Leptir Bugojno, dok je uručeno i priznanje za najbolji proizvod sajma.

Zahvaljujem svima vama koji ste bili posjetitelji trećeg po redu sajma i hvala Matici Hrvatskoj kao i svima koji su pripomogli da se ovo sve ostvari. Ove godine je bilo jako bogato a vjerujem da će iduće godine biti mnogo više izlagača te radosti i veselja. Svima vama želim lijepe predbožićne dane i ujedno čestitam novu 2016.godinu. Sajam proglašavam zatvorenim, kazao je fra Zoran Tadić.

Svečano zatvoren Treći Bugojanski Božićni sajam

Posted by Bugojno Danas on 20. Decembar 2015

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o