Forto i dalje premijer KS, trojka nema dovoljno ruku

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila Prijedlog Odluke o razrješenju premijera Kantona Sarajevo Edina Forte koji je imenovan za ministra prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine.

Njih 14 je bilo za, ostali su bili protiv. Forto je još uvijek premijer. Tražili su i pojedinačno glasanjea i sada je pauza, valjda skupljaju ruke – kratko nam je rekao Mahir Dević.

Prije glasanja zastupnici su raspravljali o ovoj tački.

Zastupnik Haris Zahiragić (SDA) tražio je da se raspravlja o radu Forte, međutim predsjedavajući Skupštine Elvedin Okerić (NiP) je rekao da nema potrebe za tim.

Problemi i zaduženja

– Imamo pravo raspravljati o radu premijera jer je potrebno glasati o razrješenju – rekao je Zahiragić s kojim se složio i Damir Marjanović (ZNG).

Zahiragić je pitao Okreića može li Skupština ne prihvatiti razrješenje Forte.

– Svi problemi i zaduženja u Kantonu su rezultat njegovog rada, odnosno nerada. Klub SDA neće prihvatiti njegovu ostavku. Ostavkom premijera Forte cijela vlada pada. Ako to izglasamo, Vlada više ne postoji. Svi ministri idu kućama. Kad premijer da ostavku, Vlada odlazi. Kad premijer podnese ostavku i Vlada podnosi ostavku – rekao je Zahiragić.

Okerić je kazao da to nije tačno te savjetovao Zahiragiću da uzme Zakon i pročita ga. 

– To nije tačno što govorite – rekao je Okerić.

Neće podržati ostavku

– Nećemo podržati ostavku premijera Forte, jer nije ponuđeno novo ime. Kanton Sarajevo je kuća bez domaćina. Dajte ime mandatara – naveo je Zahiragić.

Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila Prijedlog Odluke o razrješenju premijera Kantona Sarajevo Edina Forte koji je imenovan za ministra prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine.

Direktni prijenos Skupštine KS koji je bio emitovan na TVSA prekinut je malo prije izglasavanja, a razlog još uvijek nije poznat.

Već nekoliko puta je dolazilo do smetnji u prijenosu Skupštine te prekidu programa.

PRESS

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/