Folklorni ansambl HKD Napredak Bugojno nastupio na 50. Dječjim vinkovačkim jesenima

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Proteklog vikenda 11. i 12. rujna 2021. Folklorni ansambl HKD Napredak Bugojno je nastupio na 50. Dječjim vinkovačkim jesenima.

Bila je to iznimna čast i veliko zadovoljstvo predstaviti ne samo HKD Napredak, nego i naše Bugojno i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. A naći se u društvu među uglednim kulturno umjetničkim društvima iz šest županija Republike Hrvatske bio je ne samo veliki izazov, nego i privilegija, jer smo bili jedini predstavnici BiH. Naša djeca su svojim nastupom u subotu 11. rujna dobili sve pohvale i pobrali veliki pljesak. U odličnoj koreografiji njihovog voditelja Zdravka Antunovića prezentirali su tradicionalne napjeve i plesove Hrvata bugojanskog kraja. U publici je bilo mnogo Bugojanaca koji žive u Vinkovcima i u okolnim gradovima, pa je i to bila prilika za novi susret i druženje.

U nedjelju 12. rujna su naši folkloraši sudjelovali u svečanom mimohodu u društvu 39 kulturno umjetničkih društava iz cijele Hrvatske, od Vela Luke, Bjelovara, Zagreba, Gospića do mnogih skupina iz Slavonije. Prekrasni rujanski dani, prelijepi suncem okupani Vinkovci, sva raskoš narodnih nošnji, zvuci tamburica, pjesama i veselica, ljubaznost i srdačan doček domaćina učinili su ovaj događaj veličanstvenim! A svi mi, prvenstveno naša djeca, koji smo bili sudionici ovoga, ćemo zasigurno imati trajnu uspomenu na jubilarne 50. Dječje vinkovačke jeseni!

Upravni odbor HKD Napredak Podružnica Bugojno

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o