Fitness instruktor Matea Miličević iz Bugojna pomaže u razvoju fitnessa i zdravog načina života

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Bugojno je postalo bogatije za izvrsnu fitnes trenericu Mateu Miličević koja je proteklih dana bila na obuci u Sarajevu gdje je dobila međunarodno priznati certifikat za završenu obuku za fitnes instruktora.

Za portal Bugojno-danas.info je opisala utiske sa obuke koji su za nju kako kaže jedna velika prekretnica u životu, početak njene karijere u svijetu fitnessa.

“BTC Fitness klub i prvi centar za transformaciju u BiH, na čelu sa vlasnikom prof. Džemalom Gekićem, organizovao je obuku za fitnes trenere Body Transformation Coach koju sam pohađala.

Obuka je ukupno trajala 14 dana, prvih 7 smo online učili teorijski dio, a zatim smo od 19.03.2016. pohađali obuku u prostorijama BTC-a u Sarajevu. Radili smo vrlo intenzivno, teorijski i praktično iz polja raznih metoda i programa treninga, ishrane i osnova suplementacije.

Uslovi za upis na edukaciju i za polaganje su punoljetstvo, najmanje šest mjeseci iskustva u fitnessu, poznavanje osnovnih vježbi i njihovo izvođenje. Također je potrebno poznavanje engleskog jezika.

Polaganjem testa stekli smo zvanje fitness instruktora/trenera za transformaciju tijela, te smo osposobljeni za rad od početne evaluacije klijenta, do kreiranja individualnih trenažnih programa i programa ishrane, kao i rada sa klijentima u grupnim treninzima.

Važno je napomenuti da je ovaj certifikat podržan od strane Evropske asocijacija za zdravlje i fitness (EHFA), što za nas znači da ovakva vrsta obuke garantuje kvalitet, jer je riječ o akreditaciji koja BiH stavlja na svjetsku mapu u oblasti obuke fitness trenera i to po najvišim svjetskim standardima.

Kao što je rekao naš trener, prof. Džemal Gekić, nema ništa ljepše nego raditi ono što volite i dovesti to na nivo koji priznaje Europa i cijeli svijet.

Zaista mi je čast biti dio ovako značajnog napretka u fitness industriji BiH i iskoristila bih priliku da se javno zahvalim organizatorima za nesebični trud i zalaganje u kompletnom programu. Dobili smo kvalitetnu edukaciju i čvrste temelje za daljnju nadogradnju znanjem i iskustvom. Za mene lično, ovo je jedna velika prekretnica u životu, početak moje karijere u svijetu fitnessa. Cilj mi je pomoći što više ljudi da žive zdravijim i sretnijim životom, da se bolje osjećaju u svome tijelu, stoga namjeravam i ubuduće biti dio ovakvih programa, obuka i seminara, te usavršavati svoje znanje iz dana u dan.”

Matea Miličević – Savjeti fitness instruktora, unesite ime i email za pretplatu
[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/