Festival karatea na polaganju za viša učenička zvanja u organizaciji KK “Master” Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

27.12.2019. godine u sali Gimnazije u organizaciji KK “Master” Bugojno održano je polaganje za viša učenička zvanja kao i promocija rezultata u 2019.godini i dodjela priznanja i novčanih nagrada najuspješnijim takmičarima.

Za najuspješnije takmičare proglašeni su: Arman Velagić, Nadal Sadiković, Derviš Selimović, Mehmed Beganović, Mustafa Velić, Lamija Omanović, Armin Cetin, Eman Omerinović, Velid Ugarak, Imran Alibegović, Ahmed Beganović, Senad Mekić, Almin Pilav, Anel Bećar i Hana Velagić.

Komisiju za polaganje činili su: Nisvet Gasal m.k.cp. 4 dan, Amir Šečibović m.k.cp. 2 dan i Salko Pilav m.k.cp. 3 dan. (M.k.cp=majstor karatea crni pojas).
Kao trener, prisutan je bio i mr.sc. Amer Gasal.

Tokom promocije rezultata u 2019.godini istaknuto je da se radilo o najboljoj takmičarskoj sezoni u historiji kluba u kojoj je osvojeno preko 400 medalja, klub je dao 5 reprezentativaca BiH u dječijoj konkurenciji što je najviše što je Bugojno ikad uspjelo dati, 1 balkanska medalja, 10 federalnih te 2.mjesto u ukupnom poretku Kantonalne lige SBK nakon 6 održanih kola u konkurenciji 19 klubova, čime je KK “Master” stao u red najuspješnijih klubova u Bosni i Hercegovini.

Polaganju su pristupila 52 člana koja su na treninzima zadovoljila kriterije za izlazak na polaganje i svi su jednoglasnom odlukom komisije položili za viša učenička zvanja.Najbolji kandidat za bijelo žuti pojas bila je Lamija Šečibović.Najbolji kandidat za oranž pojas bio je Ali Ivković.

Najbolji kandidat za crveni pojas bila je Hana Halilović.
Najbolji kandidat za zeleni pojas bio je Ajdin Alić.
Najbolji kandidat za plavi pojas bila je Ajna Čepalo.
Najbolji kandidat za ljubičasti pojas bila je Lamija Omanović.
Najbolji kandidat za smeđi pojas bio je Arman Velagić.
Najbolji kandidat za smeđe crni pojas bio je Derviš Selimović.

Svim članovima koji ovaj put nisu pristupili polaganju želimo da im to bude podstrek da nastave marljivo trenirati i rezultat će doći sam po sebi.

Upravni odbor

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/