FENOMENALAN REZULTAT KK “MASTER” Bugojno na Državnom prvenstvu za djecu BiH

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U subotu, 21.04.2018. godine, KK Kumite Jajce organizovao je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine za djecu. Ovo takmičenje bilo je ujedno i izborni turnir za nastup na Balkanskom prvenstvu koje će se održati u Beogradu.

Naš klub je sa 7 takmičara ostvario najbolji rezultat u dosadašnjem postojanju, te prvi put dao reprezentativce Bosne i Hercegovine i još jednom potvrdio izuzetan rad sa djecom.

Za KK “Master” Bugojno nastupali su: Nadal Sadiković, Velid Ugarak, Arman Velagić u katama, te Smajo Karagić, Armin Cetin, Alvin Karalić i Derviš Selimović u borbama.

U konkurenciji kate dječaci 2007 godište, 2 mjesto i srebrenu medalju osvojio je Nadal Sadiković. Nadal je do finala slavio u 4 uzastopne pobjede rezultatima 5-0, da bi u finalu nesretnom greškom tokom izvođenja kate ostao bez zlatne medalje. Međutim sa ovim rezultatom Nadal je stekao status reprezentativca BiH te izborio plasman na Balkansko prvenstvo za djecu koje će se održati u Beogradu.

Bronzanu medalju u konkurenciji kate dječaci 2009 godište, osvojio je Arman Velagić, koji je bez finala ostao nesretnim porazom 3-2, ali kao i Nadal, također osvojenom medaljom stekao status reprezentativca BiH te izborio plasman na Balkansko prvenstvo za djecu koje će se održati u Beogradu.

U borbama zapažen nastup su imali Smajo Karagić, koji je poražen u polufinalnom meču izjašnjavanjem sudija nakon što je borba završena neriješenim rezultatom, da bi u borbi za treće mjesto ostao bez bronzane medalje poenom u posljednim sekundama meča. Armin Cetin je pružio također dobar nastup, ali je kao i Smajo poražen poenima pred kraj meča. Nadomak medalje je bio i Alvin Karalić, koji je nakon 3 ubjedljive pobjede poražen u četvrtfinalnom meču.

I još jedan reprezentativac kojeg daje KK “Master” je Derviš Selimović. On je u kategoriji borbe dječaci 2006 godište -52 kg, nakon 3 fenomenalne pobjede došao do finala, te u finalnom meču pružio sjajnu borbu, ali je nakon neriješenog rezultata, poražen izjašnjavanjem sudija te osvojio srebrenu medalju te izborio plasman na predstojeće Balkansko prvenstvo za djecu.

KK “Master” Bugojno je ovim fenomenalnim rezultatom na izbornom takmičenju za Reprezentaciju BiH potvrdio sve dosadašnje fenomenalne rezultate na turnirima te ovi rezultati predstavljaju i krunu za ovu sezonu.

Treneri na ovom takmičenju bili su: Haris Seferović i Amer Gasal

BUDI PROMJENA KOJU ŽELIŠ VIDJETI, BUDI MASTER !

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o