FEENA RAYA: Reagiranje radi tačnog informisanja javnosti

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

FEENA RAYA
Bosanska 8
70230 Bugojno

Bugojno, 14.9.2020.

REAGIRANJE

na članak Tvrtka Milovića: «Selmo Cikotić, Dževad Mlaćo i Napredak Bugojna protiv Hrvata Bugojna“ objavljen na portalu Dnevnik.ba (https://www.dnevnik.ba/teme/tvrtko-milovic-selmo-cikotic-dzevad-mlaco-i-napredak-bugojna-protiv-hrvata-bugojna) 21.8.2020. godine u kojem je iznesen niz neistinitih tvrdnji. I, na komentar dotičnog koji je objavljen na njegovoj službenoj Facebook stranici 5.9.2020.

Sporni članak ili kako je Tvrtko napisao: »nije članak, nego komentar» je onaj prvobitno objavljen na portalu dnevnik.ba, a zatim podijeljen i od strane samog autora Tvrtka Milovića na njegovoj službenoj Facebook stranici, te su ga prenijeli još neki portali.

S obzirom da se bar FEENA RAYA već neko vrijeme u medijima spominje u negativnom kontekstu, prisiljeni smo reagirati radi točnog informiranja javnosti.

Budući se u Milovićevom „uratku“ prvenstveno kleveće HKD Napredak – Podružnica Bugojno, prvo smo čekali da se članovi Upravnog odbora HKD Napredak oglase i objave demanti. Urednik portala Dnevnik.ba, Jure Gudelj, s jasnom namjerom taj je demanti objavio u ranim jutarnjim satima, te ga uopće nije podijelio na Facebook stranici portala, s ciljem da se demantiju umanji vidljivost i doseg koliko god je to moguće.
_ _

Postavlja se pitanje, na temelju čega Tvrtko Milović piše negativno o HKD Napredak
Bugojno, te u tom kontekstu i o baru FEENA RAYA?

Oko jednog ciljano i namjerno izazvanog incidenta, digla se uzbuna. Od zahtjeva da nas se „izbaci iz zgrade Hrvatskog doma“, do Milovićevog mišljenja, pardon, poziva na linč, da bi nas „i Franjin Naprdak i hrvatski narod Bugojna trebao istjerati iz zgrade“. Uz to smo dobijali prijetnje smrću i prijetnje paljevinom kafića na Facebooku.

Glavni i odgovorni za cijeli incident je Miroslav Zelić, predsjednik bugojanske HVIDRA-e, te vijećnik HDZ-a u Općinskom vijeću Bugojno. Miroslav Zelić je Miloviću prenio svoju verziju incidenta, te još nadodao brojne laži i klevete s ciljem da ocrni HKD Napredak Bugojno i bar Feena Raya, u kojem se incident dogodio 28. srpnja. Zašto je to Zelić napravio? Da bi skupio jeftine političke poene za predstojeće izbore? Njegovi motivi su više-manje općepoznati, ali su nepoznati motivi iz kojeg je objavljen članak u kojem niste pružili priliku drugoj strani da iznese činjenice, već ste neprofesionalnim i jednostranim pristupom, umjesto objektivnog informiranja, nama osobno i našoj tvrtki nanijeli nenadoknadivu štetu.

Od svega navedenog u Milovićevom klevetničkom pohodu, istina je tek da je Miroslav Zelić dobio zabranu ulaska u bar Feena Raya zbog neprimjerenog ponašanja, fizičkog nasrtanja na jednog od investitora bara, brutalnog psovanja majke, vrijeđanja i pokušaja izazivanja tučnjave u ugostiteljskom objektu.

Najvažnije je, ipak, napomenuti kako nije istina da mu je itko zabranio lijepljenje plakata o obilježavanju stradanja bugojanskih Hrvata. Mi nismo, niti možemo ikome zabraniti lijepljenje plakata. Također, ističemo kako nipošto ne obezvrjeđujemo stradanje bugojanskih Hrvata, kao i ostalih žrtava prošlog rata, što nam se želi prišiti.
_ _

Za neupućene, bar Feena Raya od lipnja 2018. godine iznajmljuje poslovni prostor u prizemlju Hrvatskog doma u Bugojnu. Zgradom Hrvatskog doma upravlja UO HKD Napredak Bugojno, a Feena Raya od tada uredno plaća najamninu i sve ostale troškove koji su strogo određeni ugovorom koji je potpisao Dario Lučić, najmoprimac. Osim toga, naš bar svesrdno sudjeluje u svim Napretkovim manifestacijama i kulturnim događanjima, te pomaže i novčanim donacijama.

Koliko su promašene insinuacije oko malverzacije i nepotizma pri unajmljivanju prostora, najbolje govori činjenica da je poslovni prostor prije „useljavanja“ bara Feena Raya dvije godine zjapio prazan. A zna se da je kafić dosada iznajmljivan sedam puta te bio vođen i kao „klub Napredak“, da bi se zakupoprimci oslobodili dodatnih davanja i poreznih obveza, da su samo tri zakupoprimca uredno poslovala i korektno ispunjavala svoje obveze, ali i odustala od najma na svoj zahtjev, kao i to da su samo dva zakupoprimca uložila značajnija sredstva u renoviranje i obnovu kafića. Napredak Bugojno je s dvojicom zakupoprimaca završio na sudu i ima pravomoćne presude u svoju korist. Nažalost do namirenja štete nikad nije došlo, zahvaljujući našem pravosudnom sustavu.
Vrijedi napomenuti da je sam Dario Lučić, uredno prijavljen kao porezni obveznik, i uredno podmiruje sve obveze, a osim njega bar zapošljava još dvije osobe.

E sad, kad se od lipnja 2018. godine po prvi put ulažu značajna materijalna sredstva u obnovu, rekonstrukciju i uređenje bara Feena Raya (isključivo privatnim novcem dvojice prijatelja, Darija Lučića i Jure Vukadina), kad postaje okupljalište i mladih i starijih, ugodno i pristojno mjesto u svako doba dana, uvijek imajući na umu i plemenitu misiju Napretka i njegov golemi doprinos stvaranju kulturnog i civiliziranog ozračja u našem gradu i cijeloj Bosni i Hercegovini; kad je bar stekao dobru reputaciju ne samo u gradu, nego i u regiji i šire; kad je u zadnje dvije godine napravio preko 70 kulturnih događanja, među kojima su i gostovanja raznih bendova i DJ-a iz BiH, Hrvatske i Srbije, privukavši publiku diljem BiH, sada to najedanput nekome smeta i naš bar postaje predmetom ocrnjivanja, vrijeđanja i klevetanja.

Od bara Feena Raya žive čak četiri obitelji, od toga je jedna zaposlenica djevojka s posebnim potrebama. Zar sad vi, Miroslave Zeliću i Tvrtko Miloviću želite da svi oni ostanu bez posla, prihoda i završe na ulici?
_ _

A tko je uopće Tvrtko Milović koji se predstavlja kao novinar i svojim javnim istupima već nekoliko godina pokazuje koliko je gladan pažnje? Uistinu, Milović je svoju sasvim beznačajnu karijeru počeo kao novinar, ali nije išlo. Potom i kao urednik. No, ni to nije išlo. Prije nekoliko mjeseci pokušao se domoći fotelje u Hrvatskom saboru, ali ni to mu nije pošlo za rukom – zadobio je povjerenje „čak“ 247 glasača. Sada pokušava biti influencer na Facebooku gdje vodi privatne ratove za nepoznatu korist i gdje ga prati „zadivljujućih“ 2680 osoba. Jedina konstanta, ono što ga je obilježavalo u svim tim „poslovima“ tih zadnjih nekoliko godina, koliko se svojim egzibicionističkim istupima uspio nametnuti javnosti, jeste neprekinuta ksenofobija i huškanje, što je zorno demonstrirao i svojim tekstom u kojem je nasrnuo na bugojanski Napredak i bar Feena Raya.

Na koncu ostajemo s porukom: Iako smo ocrnjeni, iako se od nas čak zahtjeva da promijenimo i ime jer ono, zamislite, neke navodno vrijeđa, Feena Raya će nastaviti s radom, na radost svih dobronamjernih LJUDI, pripadnika svih vjeroispovijesti i nacija, svih LJUDI koji poštuju civilizacijske vrednote, kulturu i uljuđenost ponašanja, ukratko sve raje … jer raja su naši prijatelji.

Voli vas osoblje bara FEENA RAYA!

P.S. Nedavno je naša draga gošća i naša raja, Mirjana Dujmović, objavila svoj osvrt o ovim događanjima, no glavni urednik portala Dnevnik.ba Jure Gudelj odbio je objaviti njeno reagiranje i zato ga mi prilažemo u prilogu https://facebook.com/story.php?story_fbid=10221213158170767&id=1000345929

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o