FEDRA Bugojno na 60. Zmajevim dječijim igrama u Novom Sadu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Na ovogodišnjim, šezdesetim po redu, „Zmajevim dečjim igrama“, koje se održavaju u Novom Sadu,  grad Bugojno i Bosnu i Hercegovinu, će predstavljati članovi Dječije scene Teatra FEDRA Bugojno.

„Zmajeve dečije igre“ su najstariji festival ovog tipa u Evropi koji obuhvata  sve vidove dječijeg stvaralaštva od teatarskih predstava, performansa, književnosti, muzike i ostalih vidova stvaralaštva za  i o djeci.

Veliko zadovoljstvo i  gradu Bugojnu, ali i Bosni i Hercegovini treba pričinjavati činjenica da će u okviru junskog ovogodišnjeg festivalskog programa i djeca iz našeg grada i zemlje, djeca sa Dječije scene Teatra FEDRA Bugojno odigrati predstavu „ KONTROLNI“.

Festival „ZMAJEVE DEČIJE IGRE“ ove godine  traje od 07. do 11.juna, ali  Teatar FEDRA će predstavu „Kontrolni“ izvoesti  već 06. juna u Šidu, na Mini pozorišnom festivalu za djecu “Na putu ka Zmaju“  u  dvorištu  Ruskog dvora u Šidu.

U predstavi „KONTROLNI“  igraju: Dina Mekić, Sara Rustempašić, Azra Horozović,Larisa Burko, Imran Nuspahić,Iman Hadžiabdić, Letizia Pličanić, Adnan Ljubunčić, Imran Ferizović,Hana Jusić, Hena Zukić, Lamija Muratspahić i Merjem Jusufbašić. Režiju ove predstave potpisuje Senada Milanović.

Članovima Teatra FEDRA Bugojno želimo sretan put u Novi SAD  i  Šid, a u njihovo izvođenje predstave  „KONTROLNI“ i  predstavljanje našeg grada i države sa Fedrinih dasaka koje život znače ne sumnjamo.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/