Facebook: Kraj lažnih profila

https://www.bugojno-danas.info/

Uznemiravanje, lažno predstavljanje, vrijeđanje i “trollanje” ogromni su problemi, Facebook tome želi stati na kraj.

Popularnost Facebooka za sobom je povukla i lavinu lažnih profila kojima je jedini cilj konstantno provociranje, vrijeđanje ili da to svedemo pod jedan zajednički naziv – “trollanje”. Toga su svjesni svi, ne samo oni koji koriste najpopularniju društvenu mrežu na svijetu, već svi koji su na bilo koji način sudjelovali u virtualnoj interakciji na bilo kojem od nebrojenih resursa na internetu.

Lažni profili, pogotovo oni koji su kreirani da bi stvarnoj osobi nanijeli štetu svojim postovima i objavama, poseban su problem, stoga je Facebook pokrenuo testiranje nove opcije koja bi trebala pomoći upravo u otkrivanju i eliminaciji lažnih profila.

Kako, dakle, Facebook zamišlja ovu opciju, otkrio je voditelj sigurnosti u kompaniji, Antigone Davis. Proces je automatiziran, algoritmi će biti u stanju prepoznati “trolla”, odnosno lažni profil koji oponaša stvarnu osobu i time joj nanosi štetu. Za potvrdu da se doista radi o lažnjaku Facebook će zatražiti od stvarnog vlasnika profila da verificira svoje podatke i na taj način pokaže onoga tko se predstavlja lažno u njegovo ime.

Navodno je ova opcija uvedena zbog brojnih slučajeva virtualnog zlostavljanja, pogotovo žena, koje su zbog toga što se neko lažno predstavljao u njihovo ime imale ogromnih neugodnosti. Nova opcija je trenutačno dostupna u 75% zemalja u kojima posluje Facebook s tendencijom da vrlo brzo bude dostupna svugdje.

dnevnik.hr

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/akcija-za-pocetak-sedmice-pop-up/