Evropska zlatna medalja samo u Bugojnu ne vrijedi

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Sinoć je održan Izbor sportiste Općine Bugojno za 2017. godinu koji je i ove godine izazvao buru u javnosti nakon prošlogodišnjeg govora najboljeg sportiste Bugojna Amela Novalića.

U redakciju nam se javio veliki broj Bugojanaca koji su bili razočarani nakon sinoćnje manifestacije zbog toga što Evropski hapkido prvak apsolutne kategorije i osvajač zlatne medalje Anel Hozić iz Bugojna nije nagrađen niti posebnim priznanjem niti zahvalnicom pored toga što je zaslužio biti sportista Bugojna za 2017. godinu.

U subotu 27.03.2017. uspješno je završeno Evropsko Hapkido Prvenstvo u olimpijskoj dvorani Kalbach u Frankfurtu, a Anel se u Bugojno vratio sa zlatnom medaljom, dok je njegov kolega Alen Ivković stigao do polufinala gdje je poražen od Austrijskog takmičara te je osvojio bronzanu medalju.

Nakon što smo objavili nagrađene na sinoćnjoj manifestaciji izbora sportiste Bugojna za 2017. godine uslijedili su brojni komentari negodovanja prema sportskom savezu Bugojna jer Anel nije dobio nikakvu zahvalnicu niti priznanje od Općine Bugojno.

Anela smo kontaktirali i upitali za komentar o sinoćnjem izboru i aktuelnoj situaciji:

“Ja imam svoje ciljeve i idem dalje tim putem. Mene ne dotiče toliko to. Da je nepravda učinjena prema meni, jeste. Aplikaciju sam predao uredno kada je raspisan poziv, ali iz Sportskog saveza Općine Bugojno nisam dobio nikakav odgovor. Ko zna gdje je završila moja aplikacija. Čak ni u publiku nisam pozvan. Face TV me velika srca dočekala u Sarajevu gdje sam dao intervju jer cijene uspjeh koji je na nivou BiH, samo u Bugojnu evropsko ordenje ne vrijedi.”

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o