Evo kakvo vrijeme meteorolozi predviđaju za naredna tri dana

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U periodima od 08. do 10. i od 15. do 20. februara prognozirane temperature zraka su dosta visoke za ovaj period godine, jutarnje temperature u Bosni kretat će se između 4 i 8, a na jugu od 7 do 12 stepeni, dok će dnevne u Bosni dostizati vrijednosti do 14, a u Hercegovini i do 18 stepeni Celzijusa.

Nešto hladniji period prognozira se od 11. do 14. kada se jutarnje temperature u Bosni očekuju od -5 do 0, a u Hercegovini -1 do 4 stepena, u istom periodu maksimalne temperature će u Bosni dostizati vrijednosti do 10, a u Hercegovini do 14 stepeni Celzijusa.

Stabilizacija vremenskih prilaka nastupa od 21. ovog mjeseca kada se očekuje i prestanak padavina u našoj zemlji. Temperature će biti primjerenije zimskom periodu godine i u Bosni će se jutarnje kretati oko -3, a u Hercegovini oko 2 stepena, dok će dnevne u Bosni dostizati vrijednosti do 5, a u Hercegovini do 10 stepeni Celzijusa.

PROGNOZA VREMENA ZA 16.02.2016 (Utorak)., u sjevernim područjima Bosne i u Krajini pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje malo do umjereno oblačno, mjestimično sa sunčanim periodima. Tokom dana povremena i slaba kiša se očekuje u Krajini. Krajem dana jače naoblačenje, uvjetovat će kišu u Hercegovini, zapadnim i sjevrozapadnim područjima Bosne, a tokom večeri i u centralnim djelovima. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 stepeni Celzijusa.

PROGNOZA VREMENA ZA 17.02.2016 (Srijeda)., u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom tokom prijepodneva. U ostatku naše zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano, uz postupno naoblačenje poslije podne i večernjim satima. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu od 7 do 12, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni Celzijusa.

PROGNOZA VREMENA ZA 18.02.2016 (Četvrtak)., u Hercegovini i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u ostalim djelovima umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti kiša se očekuje i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 stepeni Celzijusa, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/