Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih nekoliko dana

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Danas, 10. decembra u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme sa kišom. Prema najavama Federalnog hidrometeotološkog zavoda, lokalno obilnije padavine se prognoziraju na području Hercegovine, Krajine, jugozapadu i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Krajem dana u sjevernim područjima vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 17 stepeni.

U nedjelju, 11. decembra, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini većinom kiša, na planinama snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 1 i 5 stepeni, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni.

U ponedjeljak, 12. decembra, pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje prije podne sa snijegom ili susnježicom, na jugu sa kišom. U poslijepodnevnim satima se očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između -3 i 3 stepena, na jugu od 5 do 9 stepeni.

U utorak, 13. decembra, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3 stepena, na jugu do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2 stepena, na jugu od 5 do 8 stepeni.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/