EP u BiH dodijelio priznanja općinama Novi Travnik, Travnik, Jajce i Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/
Predsjednik Europskog pokreta (EP) u Bosni Hercegovini Predrag Praštalo u utorak je u Travniku uručio priznanja predstavnicima četiriju lokalnih zajednica, Jajce, Novi Travnik, Travnik i Bugojno, koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati manifestaciji obilježavanja Dana Europe održanoj 26. lipnja u Brčkom…

Ova manifestacija organizirana je uz podršku i u suradnji s Vladom Srednjobosanskog kantona koji je od 2012. godine službeni partner EP-a i procesa europskih integracija u Bosni i Hercegovini.

Praštalo je u izjavi pojasnio da su općine Novi Travnik i Jajce dobile priznanja “Europski otvoreni grad 2015”, kao gradovi koje je EP u BiH prepoznao kao “gradove spremne da prihvate i pruže podršku procesu europskih integracija”.

Predstavnicima Općine Bugojno, dodao je, uručeno je isto priznanje, ali za 2014. godinu, dok je predstavnicima Općine Travnik, koji je ranije bio proglašen za “Europski otvoreni grad”, uručena zahvalnica za podršku u procesu europskih integracija BiH i suradnju s nevladinim sektorom.

Naglasio je da je, osim predstavnika lokalnih zajednica, dodjeli priznanja prisustvovao i premijer Vlade Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo kojem je EP u BiH uputio čestitku jer su u ponedjeljak bili prvi u BiH koji su usvojili proračun za narednu godinu.

– To je preporuka za ostale nivoe vlasti u BiH da što prije usvoje proračune do kraja godine da bi se naredne mogli fokusirati na vrlo teška pitanja koja stoje pred BiH nakon podnošenja aplikacije za članstvo u Europskoj uniji – istaknuo je Praštalo.

Ovom prilikom EP u BiH je predstavio projekt “Poslovni lobi” čija će implementacija početi tijekom siječnja 2016. Jedno od tri službena sjedišta za EP u BiH imat će na području općine Travnik, odnosno Srednjobosanskog kantona, čija je Vlada pružila podršku ovom projektu.

drukciji.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o