Enver Bešlaga pomogao rad Udruženja Đerđef Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Iz bugojanskog udruženje Đerđef svakodnevno pristižu lijepe vijesti, a rad ovog udruženja koja pomaže bolesnima širom naše zemlje posebno cijene humani ljudi koji se odazivaju svim akcijama udruženja.

Tako je bilo i danas kada je po ko zna koji put prostorije Udruženja u centru grada posjetio Bugojanac Enver Bešlaga koji trenutno živio u inostranstvu te uručio vrijednu novčanu donaciju i druge stvari za nepokretnu Kemalu Gafić, te tako još jednom pokazao da naš grad i naša zemlja ima mnogo humanih ljudi.

Danas je ovdje došao naš prijatelj koji je naš donator već duže vrijeme. Od prošlogodišnje akcije kada smo skupa otišli u Bojsku te donirali pomoć za Edina koji je izgorio u požaru , imamo saradnju a danas je stigao te donirao dvoje patike, košulju, slatkiše i 100 eura, 50 eura od njega, a 50 eura od Samire Duraković za nepokretnu Kemalu Gafić. Ja ću danas nazvati Kemalu i uručiti joj ovaj novac. Hvala našem prijatelju i na orginal nogometnoj lopti koja je prvi poklon za našu ekipu koja već pet godina igra po malonogometnim turnirima i takmičenjima te smo osvajali i prva mjesta. Nikada do sada ni od koga nismo dobilo ni majicu ni finansijsku podršku i to je samo naš rad, dobrovoljni prilog naših građana, te šivenje narodne nošnje. Ovdje imamo i pehare koje smo osvajali što je za mene najveće priznanje, kazala je Šida Kalbić, predsjednica Udruženja Đerđef.

Ja nisam prvi put u Bugojno, stanovnik sam Bugojna već šest godina i prije Đerđefa sam bio donator šahovskoj te teniskoj sekciji Bugojna. Donator sam Đerđefa jer Đerđef stalno pomaže narodu koji je bolestan i to ne samo u Bugojno i centralnoj Bosni i zato to radim i nastaviti ću to raditi, istakao je Bešlaga. Predsjednica Kalbić još jednom se zahvalila Bešlagi na svemu što je učinio za ovo udruženje te svim drugim ljudima koji podržavaju humanitarne akcije Đerđefa na bilo koji način.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/