Enes Šehić: Bugojno može biti ponosno na ovaj folklorni ansambl

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Gradski folklorni ansambl Bugojno u petak je u KSC-u organizovao  tradicionalni godišnji koncert. Ovaj događaj je privukao veliku pažnju građana koji su uživali u nastupima svih folklornih grupa, a i ovom prilikom iz GFA “Bugojno” zahvalili su se svima koji na bilo koji način pomažu njihov rad. Par dana poslije koncerta razgovarali smo sa Enesom Šehićem, dugogodišnjem umjetničkom rukovodiocu i koreografu ansambla koji je jedan od najzaslužnijih za opstanak ovog ansambla u teškim vremenima. Zahvaljujući Šehiću bugojanski folklor postao je prepoznatljiv po svom kvalitetu i važi za jedan od najboljih u našoj zemlji.

–          Gradski folklorni ansambl “Bugojno” tradicionalno svake godine održava godišnji koncert. To je na kraju smotra rada za godinu dana kompletnog folklornog ansambla,  svih grupa i narodnog orkestra. Koncert je ove godine bio u petak 23.10. jer KSC nema grijanje, a koncert bi se inače trebao da održi krajem godine tako da bi se mogla vidjeti kompletna godina. Mi smo u ovoj godini samo u Bugojnu imali 14 nastupa ili koncerata, a 14. je upravo bio za godišnji koncert gdje su nastupile četiri grupe i narodni orkestar , te naravno i solisti. Moram vam reći da sam ja prezadovoljan učinkom i radom, te nastupom GFA Bugojno i svih saradnika koji meni pomažu i rade, te posebno radu UO-a i članova koji su stalno aktivni. Sve probleme riješavamo zajedno, ovo je veoma teška godina i bojao sam se da ne prestanemo sa radom, istakao je Šehić.

O planovima za budućnost kaže.

–          Sada želimo da uvježbamo sve koreografije od ovih 17 i imamo poziv da u novembru učestvujemo na obilježavanju godišnjice KUD “Saobraćajac” Sarajevo  s željom da se predstavimo onakvi kakvi smo svugdje gdje odemo. Ovaj grad Bugojno sa ponosom može kazati da ima folklorni ansambl kakav ima rijetko koji grad u Bosni i Hercegovini.

Ipak, za sve uspjehe i dobar rad potrebna je i podrška.

–          Normalno. Mi imamo priličnu podršku, pod broj jedan građana Bugojna, kao i Općine te načelnika. Problem je što svi ne razumiju šta Bugojnu znači jedan folklorni ansambl kao što je naš koji je sigurno pravi ambasador grada Bugojna i naše zemlje, dodao je Šehić.

unnamed8 unnamed7 unnamed6 unnamed5 unnamed4 unnamed3 unnamed2 unnamed

 

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/