Emotivna ljubavna priča iz BiH: Hajrudin već 12 godina brine o svojoj supruzi Elmini

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Sarajlija Hajrudin Veletović se 1990. godine oženio se sa suprugom Elminom uz koju je proživio dvadeset prelijepih i sretnih trenutaka dogodila se velika tragedija.

Kod Elmine je nastupila moždana aneurizma koja je završila izlivom krvi u mozak. Međutim, Hajrudin nije odustao od svoje drage, koju pazi već 12 punih godina.

U videu koji je objavljen u ponedjeljak, 22. maja, Hajrudin je objasnio kako je taj 6. maj 2011. godine bio najteži dan u njegovom životu i kako se izborio s tim.

“Mi smo se upoznali, znali smo se svega 15 dana ali smo već znali da je to to. Uzeli smo se odmah. Sve je bilo idealno iako je ona imala česte glavobolje koje je uvijek sanirala lijekovima. Međutim, nekoliko dana nakon što je napunila 40 godina počele su strašne glavobolje”, kazao je Hajrudin i dodao da su posjetili doktora koji ih je zbog velike gužve vratio kući.

Kako on tvrdi, Elmini je naredni dan bilo bolje, pa su odlučili da kućnom prijatelju odu u posjetu. Nakon ugodnog razgovora uz kafu dogodilo se ono najgore za Hajrudina – ona je samo pala.

Prvi znak uzbune primijetio je, kada je shvatio da njen pad nije obično padanje u nesvijest, već nešto sa čim se nije ranije susretao.

“Primijetio sam da krljka, da tako kažem, nije bilo uobičajeno padanje u nesvijest. Odmah smo je odvezli do hitne. Tamo su znali o čemu se radi, pa su je hospitalizovali. Glavni doktor je rekao da niko ništa ne dira dok on ne dođe. Ona je bila svjesna ali nije mogla da priča, samo je njen pogled značio ‘spasi me’.

Ona je brzo zatvorila oči, na što je doktor prišao i rekao ‘još jedno sat, sat i po’. Panično sam upitao čega još sat i po, na što je on odgovorio ‘ da vam umre žena'”, dodao je Hajrudin koji je naglasio da je rekao doktoru da ne želi da njegova supruga umre mlada.

Hajrudinove riječi su imale efekta na doktora, koji je mladu Elminu odvukao u operacionu salu. Kako dalje nastavlja Hajrudin, operacija je pomogla da joj se spasi život ali ona se nikada nije vratila na staro.

“Prve operacije rađene su u Sarajevu, oko devet operacija, ali nisu uspjele. Vodili smo je u Zagreb, ni to nije uspjelo. Onda kada joj se stanje pogoršalo, morali smo do Turske, ali ni tu nije bilo nekog pomaka. Jedna doktorica iz Sarajeva pročitala mi je nalaz magnetne rezonance koji je pokazao da prednja i zadnja strana kao i desna strana mozga nije oštećena, tada mi je ona objasnila da po njoj i nalazima koje ima, moja supruga bi trebala da je na nogama. Ali nije, ona je u vegetativnom stanju, nije čista koma, jer ona reaguje kad ona hoće ili kad je ja pozovem, ali već dugo ništa ne priča”, pojasnio je Hajrudin.

Tokom razgovora sa Tatabrada.tv, on je pojasnio da želi pomoći svojoj supruzi i da mu je to jedini prioritet. Objasnio je kako je tražio razna rješenja i da je to bilo jako teško. Međutim, on ne odustaje od svoje prave ljubavi i tu je za nju 24 sata dnevno.

“Kažu ljudi život bi dali za djecu. Ja živim radi djece i radi supruge. Ja život ne dajem već želim da živim zbog njih. Pored nje je i moj krevet, pripremio sam ga, pa ako padnem neka padnemo oboje”, zaključio je Hajrudin.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/