Emir Hadžihafizbegović šokirao bugojansku publiku, odigrana nesvakidašnja predstava

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Večeras je sa početkom u 20 sati odigrana predstava “Sve je do nas” glumca Emira Hadžihafizbegovića.

Svi su očekivali komediju i smijeh ali se glumac odlučio prikazati stanje bh. društva danas i kako navodi nije vrijeme za smijeh već za alarm.

Hadžihafizbegović u pomenutoj monodrami glumi profesora matematike bez posla. Riječ je o priči koja nas tjera da se restartujemo, da se borimo i da krenemo jednim putem koji omogućava prosperitet svim narodima u BiH i dijaspori.

Predstavom dotiče sve segmente, politiku, biznis, vjeru…

Ono što je posebno izazvalo pažnju jeste završetak predstave i šokantni podaci koje je iznio glumac Hadžihafizbegović, naime iz publike je pozvao 5 osoba koji su pročitali 5 stavki tj. poroka te koliko je novca potrošeno u zadnjih 10 godina na svaki od njih pa tako podaci govore da je na prostituciju potrošeno 5,4 milijardi KM, na kladionice 13 milijardi KM, građani su na kredite dali 180 milijardi KM, na alkohol 43 milijarde KM i na drogu 4,5 milijardi KM što ukupno iznosi 245 milijardi KM za samo 10 godina.

Pomenuta cifra u brojevima iznosi ovako 245 000 000 000 KM.

Glumčevo istraživanje nije obuhvatilo duhan i duhanske proizvode što bi u znatnome povećalo ovu cifru.

No, sve u svemu, poenta priče jeste da je sve do nas i kako jedan obični čovjek gubi posao, gubi materijalno stanje, zato što govori istinu, ali zato se duhovno uzdiže i postaje sretan.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o