Elvedin Mušanović: Velika čast mi je biti jedini delegat iz reda Bošnjaka iz SBK u Domu naroda PFBiH

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) BiH potvrdila rezultate posrednih izbora i dodijelila do sada ukupno 53 od 58 potrebnih mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH, zakazana je konstituirajuća sjednica.

Konstituirajuća sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH održat će se u srijedu, s početkom u 11 sati. Predviđeno je da novoizabrani izaslanici prethodno polože zakletvu za naredni četvorogodišnji mandat, a da potom bude izabrano novo rukovodstvo Doma.

Kao kandidat SDA na prethodnim Općim izborima 2018. godine za Skupštinu SBK, zahvaljujući dosadašnjem angažmanu i radu, dobio je ogromnu podršku građana na posljednjim izborima.

Zastupnici u Skupštini SBK izabrali su delegate za Dom naroda Parlamenta F BiH, te je Elvedin Mušanović jedini kandidat iz reda Bošnjaka iz SBK kojem je ukazano povjerenje da u naredne četiri godine obnaša tu važnu političku funkciju.

Ukazana mi je velika čast i povjerenje, kako od građana koji su me izabrali, tako i od Stranke demokratske akcije, stoga ću se truditi da opravdam ukazano povjerenje, ne štedeći ni vrijeme ni znanje da pokušam doprinijeti boljem sutra u našoj državi. Kroz dugogodišnji angažman u politici obnašao sam nekoliko funkcija te zahvaljujući tome se konstantno borio za bolji status svih kategorija društva. Kao zastupnik u Skupštini SBK, uputio sam niz inicijativa koje su vodile ka rješavanju problema u oblasti zdravstva, obrazovanja, privrede, turizma, te drugih oblasti“, izjavio je Elvedin Mušanović.

Novoizabrani delegati u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u srijedu bi trebalo da se izjasne o Prijedlogu budžeta FBiH za 2019. godinu.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o