EKSKLUZIVNO: Pogledajte video snimak obilaznice Vrbaskog mosta u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Na današnjoj javnoj raspravi o rekonstrukciji Vrbaskog mosta tj. izgradnji novog mosta čija je vrijednost 980.000 KM, razgovaralo se o detaljima izgradnje pomenutog mosta koji će biti visoke kvalitete i izdržljivosti.

Postojeći most, koji se nalazi na ulazu u Bugojno iz pravca Novog Travnika, poprilično je dotrajao, konstrukcija je oštećena, ima nedovoljnu širinu i nosivost, te je projektom predviđeno da se most potpuno sruši i na istoj lokaciji izgradi novi AB most u skladu sa važećim normama i standardima. Novi most će imati dvije saobraćajne trake i biće dugačak oko 66 m i širok 9,3 m.

Početak izgradnje je predviđen krajem marta tekuće godine, a rok za završetak radova je 6 mjeseci, mada predstavnici očekuju da će most biti i ranije izgrađen.

Od svih medija u Bugojnu smo došli u posjed do ekskluzivnog snimka gdje predstavnik cesta FBiH snima i objašnjava kuda će ići obilaznica Vrbaskog mosta dok bude trajala izgradnja. Snimak počinje od mosta koji je napravljen u blizini magistralne ceste M16-4 preko puta skretanja za kasarnu Bugojno, dakle na snimku se vidi vožnja i ulazak u Bugojno tj. iznad Veterinarske stanice Bugojno. Saobraćaj za teška vozila će biti isključen na ovoj zaobilaznici. Obilaznica će svakako biti uređena te neće biti makadamski put.

U nastavku pogledajte video snimak:https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o