EKSKLUZIVNO: Pogledajte kako će izgledati stadion Jaklić u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Večeras je predsjednik NK Iskra Davor Ivoš održao press konferenciju za medije gdje je detaljno objasnio planove za budućnost kada je u pitanju NK Iskra i stadion Jaklić.

Naglasio je da je naredne sezone cilj Prva liga Federacije BiH a da se razmišlja i o Premijer ligi kada se izgradi stadion i stvore uslovi za to.

Press konferenciju možete pogledati na dnu članka a u nastavku pogledajte 3D slike stadione koje je uradio naš Bugojanac mr. Admir Šupić.

IDEJNO RJEŠENJE DUGOROČNOG PLANA REKONSTRUKCIJE I SAMOODRŽAVANJA STADIONA JAKLIĆ

Konceptualno rješenje rekonstrukcije stadiona Jaklić zasniva se na ideji da infrastruktura bude samoodrživa, tj da se kapaciteti stadiona iskoriste maksimalno kako bi se od istih moglo finansirati održavanje stadiona, te pokrili ostali troškovi. Ideja jeste da se stadion obnovi, te da se obnova usmjeri u smjeru sportskorekreacionog centra, odnosno da se površina koja pripada stadionu stavi na raspolaganje građanima uz neki minimalni trošak. Tako da bi građani npr. mogli koristiti atletsku stazu ili neke druge sadržaje. Rekonstrukcija tribina bi se trebala izvoditi u više etapa, pri čemu je uz sjeverno-istočnu stranu predviđena hala sa umjetnom travom, koja je neposredno povezana sa ostalim prostorijama koje su planirane unutar tribina. Ispod tribina planirane su kancelarije uprave NK Iskra, svlačionice, ambulanta kluba, restoran, te dio sa poslovnim prostorima koji će se staviti građanima na raspolaganje uz minimalne cijene. U krugu stadiona predviđeni su košarkaški teren, teniski tereni, restoran sa igraonom, te hala sa tvrdom podlogom i teretana. Na jugo-istoku predviđeno je da se ogradi jedan dio, te naprave montažni objekti sa instaliranim mokrim čvorom i električnim instalacijama, pri čemu će se isti staviti na raspolaganje trgovcima pijace, gdje će se plaćati najam objekta, pri čemu će isti biti pod zaštitom stražara. Neposredno uz atletsku stazu planirana je igraona za djecu i pored glavnog ulaza nalazi se parking, gdje će građani moći ostaviti automobile, u krugu stadiona bez straha da bi se ista mogla oštetiti. Cilj projekta jeste da se sva sportska društva i kolektivi pokušaju objediniti pod „jedan krov“ odnosno da se u sklopu Akademije NK Iskra nalaze svi klubovi koji u nazivu nose ime Iskra, te da se istim stavi na raspolaganje infrastruktura kompleksa po simboličnim cijenama. Također svi tereni će biti na raspolaganju građanima Bugojna, pa će isti moći zakupiti termin u slučaju da žele igrati nogomet, rukomet, tenis ili košarku.

mr. Šupić Admir

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o