EKSKLUZIVNO: Otkrivamo ko je tajni donator koji ulaže velike novce u Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Povodom priča koje kruže gradom kako postoji neko ko pomaže Bugojnu, ali se ne zna ko, odlučili smo istražiti za sve naše građane i saznati o čemu i kome se radi.

Naime, javnoj kuhinji Bugojno je preko Centra za socijalni rad donirano 15.000 eura, koji mogu pokriti godišnje troškove javne kuhinje Bugojno, ali se ne zna ko je donirao. Za ultrazvučni aparat za pregled abdomena zbog kojeg su naši građani išli u druge gradove je donirano 5000 dolara od iste osobe zbog toga što je toliko novca nedostajalo, jer je većina sredstva skupljena od Ministarstva zdravstva Federacije BiH, kantona i općine Bugojno.

Ista osoba je zainteresovana da trajno riješi 50 siromašnih porodica na način da ih organizuje u neku zadrugu ili da im kupi zemlje, pokloni sisteme za navodnjavanje i kupi sadni materijal.

Riječ je o dobrostojećem Kataraninu koji ispunjava želje svoga oca. Njegov otac je zainteresovan da pomaže najsiromašnije na taj način, a ne dizanjem sebi spomenika. Ne želi izlaziti sa imenom u javnost, a njegovo ime u Bugojnu znaju samo oni koji su bili posrednici koji su mu pomogli da donira novac u prave ruke, a to su: Načelnik Hasan Ajkunić, Centar za socijalni rad, direktor bolnice Bugojno i naša rukometna legenda Asim Šahman koji nam je ekskluzivno sve ovo otkrio. “Njegova jedina želja je da ostane anoniman te je zainteresovan za projekte pomoći lokalnoj zajednici dok za uzvrat ne traži ništa osim anonimnosti. Tu se ogleda njegova veličina. Predložio sam mu da donira nešto novca za Javnu kuhinju, a on je isti dan preko svoje firme uplatio novac Centru za socijalni rad 15.000 eura. Dan poslije me pitao da li postoji još neki problem, gdje sam nazvao načelnika Hasana Ajkunića koji mi je rekao da fali 5000 dolara za ultrazvučni aparat. Dan poslije sredstva su bila prebačena na račun bolnice Bugojno.

Kako navodi za naš portal, sinoć se sastao sa jednim od najbogatijih Katarana koji je zainteresovan za ulaganje u Bugojno, posjetio je Bugojno u prošli četvrtak bez bilo kakve pompe. Spreman je uložiti u Bugojno i jedan program vrijedan 11 miliona eura.

Na naše pitanje kada će krenuti radovi na projektu Biser – Rostovo, Amir nam je kazao: “Račun Bisera nikada nije ni minut bio blokiran, sve obaveze prema izvođačima svih radova su bile izmirene, sve obaveze i prema državi su bile izmirene, problem je nastao kada se novac jednog od investitora dva puta vratio. Čekamo izmjenjenu projektnu dokumentaciju od Širbegovića, a radi se o elektro i mašinskim instalacijama. Nadam se da ću po povratku iz Katara dobiti izmjene početkom desetog mjeseca i odmah idemo na posao.

bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/