EKO ELEMENT MEĐU 10 NAJBOLJIH U BOSNI I HERCEGOVINI

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

“Step by step -AgroLAB”
Eko Element Bugojno je uspješno okončao učešće u SMART START projektu. Odabrano je 100 organizacija civilnog društva u 5 država regije koje su razvijali svoje ideje za razvoj socijalnog preduzetništva putem Biznis planova.

Poslovni plan Eko Elementa u kojem je učestvovao multidisciplinarni tim je jedan od 10 najuspješnijih u BiH, te će projekt AgroLAB-a dobiti finansijsku podršku za kupovinu potrebne opreme, usluga, materijala i edukaciju osoblja.

AgroLAB je laboratorij za fizičko-hemijsku analizu zemljišta i vode za navodnjavanje koji rješava problem ne samo poljoprivrednih proizvođača općine Bugojno, već cijele Srednje Bosne i šire, a ono što je najvažnije rješava problem cijele društvene zajednice. Zbog needukovanosti i neinformisanosti poljoprivrednih proizvođača o značaju analize zemlje dolazi do prekomjernih upotreba hemikalija (pesticida i herbicida) što dovodi do zagađenja životne sredine i narušavanja čovjekovog zdravlja.

Poljoprivredni proizvođač nakon urađene analize dobiva odgovarajuću preporuku za tretiranje zemljišta, samim tim povećava prinose i dobiva kvalitetne poljoprivredne proizvode, što u konačnici znači veći prihodi poljoprivrednih domaćinstava. AgroLAB će raditi na savjetovanju klijenata i podršci uvođenja integralne poljoprivredne proizvodnje.

Eko Element nastavlja sa aktivnostima na uspostavi AgroLAB-a, te stoga očekujemo podršku lokalne zajednice, kao i svih zainteresiranih za ovaj vid razvoja poljoprivrede.
Naš moto je “Sami sebi kreiramo prilike i puteve kojima ćemo ići”

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/