EKI Bugojno donirao projektor JU “Prva osnovna škola Bugojno”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

EKI već šestu godinu zaredom sprovodi projekat pod nazivom „Socijalno odgovorne aktivnosti“ koji ima za cilj da kroz donacije pomogne poboljšanju životnih uslova lokalne zajednice. Ovogodišnja donacija EKI Bugojno usmjerena je na pomoć JU „Prva osnovna škola Bugojno“ i to kupovinom projektora, a Osnovnoj školi „Bristovi Bugojno“ doniran je razglas i sportska oprema.

EKI je u prethodnim godinama donirao sredstva i opremu raznim ustanovama sa područja naše općine i šire. Kada je područje općine Bugojno u pitanju, izdvojićemo 2009. godinu kada je donirana računarska oprema UG „Leptir“, 2012. EKI je nastupio kao Zlatni sponzor festivala „FEDRA“, 2015. godine JU „Obdaniste Bugojno“ doniran je razglas za dječije priredbe, Gimnaziji Bugojno donirane su školske table i geometrijski pribor, 2016. godine donirana je sportska oprema OŠ „Drvetine“, 2017. godine JU „Obdanište Bugojno“ EKI je pomogao u projektu opremanja jaslica za najmlađe, dok su JU „Obdanište Donji Vakuf“ donirane igračke i stolovi za kreativni rad djece.

Ovakvi projekti su veoma značajni za poboljšanje uslova rada javnih ustanova, a EKI se isključivo bazira na pomoć udruženjima i ustanovama koje pohađaju djeca i mladi, jer, kako kažu njihovi predstavnici, djeca i omladina su najvažniji članovi našeg društva i njih treba da čuvamo i pomažemo kako bi izrasli u zdrave, primjerne i uspješne ljude.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o