Edina Bulbul besplatno putuje svijetom, a osim toga i dobro zarađuje

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Edina Bulbul (25) rođena je i odrasla u Kladnju, a nakon što je završila Opću gimnaziju u Kladnju, upisala je Pravni fakultet u Sarjevu. Stjecajem okolnosti i igrom sudbine, morala je, kako kaže, prekinuti studij pa je, kao 22-godišnjakinja, u okviru programa “Au Pair” otišla u Njemačku da nauči jezik i upozna kulturu te zemlje.

Testovi i intervjui

– U toku boravka u Njemačkoj i u stalnoj potrazi za opcijom kako produžiti vizu nakon isteka te godine, na prijedlog prijatelja, počela sam se raspitivati o poslu stjuardese na dalekom Srednjem istoku. Ideja mi se činila primamljivom, ali i pomalo nestvarnom, jer do tada nikakvog dodira nisam imala s tim poslom ili putovanjima. Krajem oktobra 2014. otišla sam u Diseldorf, gdje je jedna velika aviokompanija organizirala intervjue za posao stjuardese – rekla je Bulbul.

Nakon dugog i napornog dana, punog testova i intervjua, ostalo je dvadesetak djevojaka koje su ušle u finalni krug i kojima je rečeno da će u roku od tri dana biti obaviještene jesu li primljene.

10400019-1628029027441601-6359320517053959725-n

– Za tri dana stigao je pozitivan odgovor. Samo nas je šest dobilo posao. Uslijedilo je potpisivanje ugovora i, još nesvjesna šta se dešava oko mene, dobila sam “date of joining” ili datum pridruživanja kompaniji, 14. decembar – rekla je Bulbul.

Puna očekivanja i nade, zaputila se u daleke Ujedinjene Arapske Emirate.

– Po završetku treninga, započelo je moje putovanje svjetskim nebom. Od Australije do Amerike, Evrope, Azije, Afrike… destinacije su se nizale jedna za drugom. Rad je baziran na mjesečnom rasporedu tako da za naredni mjesec uvijek znamo gdje ćemo biti i kada smo slobodni. Posao meni nije težak, veoma je dinamičan i zanimljiv – govori Bulbul.

edina-bulbul2

Lijep život

Divne destinacije, nova poznanstva, lijep život u Abu Dabiju ne bi svakako bili toliko primamljivi da i plaća nije zadovoljavajuća.

– U suštini, zarađujem mnogo više nego prosječan doktor u BiH. Stanarinu, režije, prijevoz do posla ne plaćam, putujem besplatno po cijelom svijetu i, pored svega toga, zarađujem toliko da sebi mogu priuštiti sve o čemu sam nekada samo maštala. Naravno, pomažem i svojoj porodici u Kladnju – ističe ova djevojka.

Autor: A. VREBAC

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/