Džemat Vesela se oglasio povodom dobivenog slučaja “Pršljanica”

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Presuda kantonalnog suda slučaj ‘Pršljanica’ nakon, skoro sedam godina pravedno presuđena u korist MEŽEDLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE BUGOJNO.

Džemat Vesela kao korisnik više od 50. godina spomenute parcele dobivene u vakif od strane naše džematlinke rođ.Bevrnja Ševale Bašić su zadovoljni i ponosni što su istrajali u odbrani Vakufske imovine.

Darovani vakuf je ostavština džematu amanet koji treba da se čuva,održava i upotrebljava samo u korist džemata.

Dug sudski proces branjenja Pršljanice je iziskivao mnogo truda suzdržanosti i pravnih procesa što se, hvala ALLAHU dž.š. na kraju završilo pozitivno.

Medžlis Islamske Zajednice Bugojno na čelu sa predsjednikom Harisom Mujićem uz konstantnu suradnju sa džematom Vesela i njenim džematlijama,pronalazili izlaze kada je i negativno donošena odluka.

Džemat Vesela je za izkazani slučaj izvodio desetine svjedoka materijalnih dokaza na čemu se zahvaljujemo svim džematlijama na njihovom saburu i istrajnosti,također svjedoci koji su davali iskaze i svjedočenja u korist džemata a koji danas nisu sa nama sjećamo ih se dovama i molbom Allaha dž.š. za nagradu na budućem svijetu.

Srdačno se zahvaljujemo Muftijstvu Travničkom,Rijasetu Islamske Zajednice u BiH. Direktoru vakufske direkcije gospodinu Senahidu Zaimoviću koji su na zahtjev džemata Vesela uvijek bili dostupni kako pravnim savjetima tako i moralnom podrškom na ovom hair putu.Zahvljujemo se advokatskoj kancelariji Lozo i drugi, gospodinu Harisu Kaniži koji su bili pravni zastupnici.

Također proces je iziskivao znatna financijska sredstva koje je džemat Vesela isplaćivao po sudskim procesima.

Zahvljujemo se načelniku općine gospodinu Hasanu Ajkuniću koji je na svaki zahtjev džemata Vesela odgovorio pozitivno i time pomogao kako financijski tako i savjetodavno.

Da ne bi bilo uzalud sve što se dogodilo treba da nam služi kao primjer kako sačuvati od otuđivanja,nezakonitog oduzimanja uništavanja i oštećenja vakufske imovine.

-predsjednik dž.o Jasmin Husić

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/