Džekin dres na aukciji za našeg sugrađanina Đelu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/praznicninakit/

U redakciju portala Bugojno-Danas javio se naš sugrađanin Almir Tupo sa željom da svoj dres od Edina Džeke, koji je dobio lično od Edina na utakmici 08.09.2007 Mađarska-BiH, stavi na aukciju i tako sve prihode od dresa donira našem sugrađaninu Eminu Đeliloviću Đeli kojem su potrebna sredstva za liječenje.

Kako kaže spreman je odreći se najveće uspomene da bi pomogao našem sugrađaninu Eminu Đeliloviću Đeli, koji je ujedno i Almirov prijatelj.

Ko želi učestvovati na aukciji neka ponudi cijenu u komentar na Facebook stranici Bugojno Danas ispod ove objave, aukcija traje do nedjelje 27.11. Onaj ko ponudi najviše njemu ide dres a Đeli sredstva. Početna cijena je 200 KM.

Emin Đelilović Đela, ima velikih zdravstvenih problema. Otkazala su mu oba bubrega i već dugo vremena bori se sa ovom opakom bolesti. Svako dva dana neophodno je da ide na dijalizu. Nažalost to je samo privremeno rješenje pa je potrebna transplantacija!

Zbog lošeg stanja u zdravstvenom sistemu naše države, Đela je primoran da ide van granica (u Tursku), kako bi se izborio sa ovom bolesti i kako bi je pobijedio, te se nama ponovo vratio zdrav! Njegov donator biti će njegova majka, koja će mu donirati bubreg!

Bugojno Danas

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o