Džaba se Tužilaštvo BiH trudi: Snimak Dudakovića i snimak Kordića otkrili suštinu, nismo isti i nikada nećemo biti!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Bio je april 2023. godine kada je Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor Atifu Dudakoviću zbog govora koji je održao na obilježavanju Dana Armije RBiH u kojem se, navodno, posredno obratio pripadnicima Petog korpusa Armije RBiH gdje je govorio o jedinstvu Bošnjaka.

Piše: Amina Čorbo-Zećo

Bio je juni 2023. godine kada je objavljen snimak ratnog zločinca Darija Kordića na kojem govori da bi ponovio sve ono što je radio tokom rata, piše Patria.

Bio je juni 2023. kada Tužilaštvo BiH je ostalo nijemo, kada nije reagirao niti visoki predstavnik Christian Schmidt, a koji je podsjećamo, ekspresno reagirao čak i na izjave reisa Huseina Kavazovića o prijeko potrebnoj borbi u očuvanju BiH.

Šta nam govori komparacija ova dva primjera.

Odgovor je jasan, dvostruki aršini su zastupljeni kao nikada ranije. Kordić, a zbog čega ga je Haški tribunal osudio na 25 godina zatvora, može da poziva na počinjenje novih zločina, a Dudaković ne smije čak ni prepoznati opasnost, i upozoriti Bošnjake da moraju biti na oprezu.

Sve što sam godinama pisala, danas se ostvaruje. Na sceni je neprihvatljivi revizionizam, a lakrdija u režiji Tužilaštva, Suda BiH i VSTV-a kulminira. Cilj srpsko-četničke politike je ispunjen.

Podizanjem niza optužnica protiv pripadnika Armije i MUP-a RBiH došli smo na priču – svi su činili zločine, i svaka žrtva je žrtva, a tek historijski revizionizam na djelu moći ćemo pratiti godinama. Jer potpuno je prirodno da aktuelni procesi (Dobrovoljačka, Dudaković i drugi, Čemerno, Konjic, Križančevo selo…) traju godinama, a to je izgleda i bio cilj.

Žele da nam pokažu da su isti i oni koji su se branili i ovi drugi koji su napadali. Sada po uzusima Tužilaštva i Suda BIH oni koji su se branili ‘griju’ klupe sudnica, a napadači slobodno šetaju Srbijom (primjer Savčića optuženog za genocid) ili, pak, žrtve čekaju pravdu – primjer opsade Sarajeva, gdje tužioci nisu tako zainteresirani za rad!

A, da nismo isti pokazuje i snimak Kordića, a i samo obraćanje Dudakovića. Jedan poziva na oprez, a drugi na nove zločine! I koliko god Sanje i Lidije govorile o rehabilitaciji, ‘neželjeni’ snimak govori da politike podjele Bosne nisu umrle, ma koliko se i probosanski blok oličen u Trojci (SDP, NIP, NS) trudio kompromisima normalizirati situaciju.

Naravno, da je situacija tim gora, jer njihova šutnja o skandaloznom snimku Kordića odjekuje jače od svake galame!

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/