Državni tajnici Milas i Mažar posjetili Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Danas su Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Nikola Mažar, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje boravili u posjeti Bosni i Hercegovini gdje su posjetili Bugojno i Gornji Vakuf-Uskoplje.

Tokom posjete susreli su se u Općini Bugojno u kancelariji načelnika Hasana Ajkunića sa načelnikom općine i predstavnicima političkog, kulturnog i vjerskog života hrvatskog naroda u Bugojnu.

Imamo jako puno započetih projekata, imamo dosta podrške iz republike Hrvatske kao što se i vidi na terenu. Za nas je interesantno da definitivno prohodaju putni pravci privrednih tokova, da se što više otvori prostora da mladi ostanu na području općine Bugojno i svakako jedno pitanje je kako poboljšati uslove za obrazovanje Treće i Prve osnovne škole,” istakao je između ostalog na kraju sastanka načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

Foto: rtvbugojno

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/