Državljanin BiH izazvao stravičnu nesreću u Hrvatskoj: Poginula starija žena, jedna osoba je teško povrijeđena – Vozio je autobus njemačkih registracija

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

52-godišnji bh. državljanin nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju ceste, magli i koloni te nije na vrijeme zaustavio vozilo i naletio je na Caddy, koji se potom zabio pod prikolicu kamiona

Policijskim uviđajem na mjestu nesreće na A3 kod Ivanić Grada, u kojoj je poginula 73-godišnjakinja, utvrđeno je da je udes skrivio vozač autobusa njemačkih nacionalnih oznaka, 52-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Vozač autobusa je uhapšen i priveden na kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, saopčeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

U nesreći, koja se dogodila u petak oko 14.25 sati, sudjelovali su automobil, kamion i autobus.

Iz PUZ-a su saopćili da je u petak, oko 14:25 sati, 52-godišnji vozač državljanin Bosne i Hercegovine upravljao autobusom njemačkih nacionalnih oznaka, a kretao se južnim kolnikom autoceste A3, desnom prometnom trakom u smjeru istoka.

Dolaskom do 56 kilometra i 500 metara nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, magli i koloni vozila te stoga nije pravovremeno zaustavio vozilo i naletio je na teretni automobil marke volkswagen Caddy zagrebačkih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljala 44-godišnjakinja.

Vozačica se kretala istom prometnom trakom usporeno u koloni vozila. Od naleta VW je potisnut pod priključno vozilo teretnog vozila marke mercedes bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji vozač državljanin Bosne i Hercegovine, a kretao se istom prometnom trakom.

U prometnoj nesreći poginula je 73-godišnja putnica iz VW, vozačica je teško ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Od 14.25 do 18.10 sati u potpunosti je promet autocestom u smjeru istoka bio u obustavljen te se odvijao obilaznim pravcima, do 21.55 sati odvijao se otežano lijevom prometnom trakom.

Uviđaj nesreće obavila je zamjenica državnog odvjetnika uz asistenciju ekipe za uviđaje Policijske uprave zagrebačke.

Foto:/ JVP Ivanić-Grad

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/