Društvo „TITO“ Bugojno sa 44 člana i 8 učenika 3. Osnovne škole pohodili mjesto rođenja BiH u Mrkonjić Gradu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U subotu, 25.novembra.2017.god. a u povodu obilježavanja Dana Državnosti BiH UABNOR i Društvo „TITO“ Bugojno sa 44 člana i 8 članova historijsko-geografske sekcije 3.O.Š. Bugojno pohodili su mjesto rođenja BiH od prije 74 godine, 25.11.1943.g. u Mrkonjić Gradu – gdje se okupilo preko 2.000 sljedbenika Titovog puta iz cijele bivše Jugoslavije i položilo cvijeće pred kućom muzejom, mjestom rođenja moderne BiH.

Odatle se sva vojska uputila u kraljevski grad Jajce na obilježavanje 74.te godišnjice održavanja AVNOJ-a,29.11.1943.g. gdje se rodila Titova Jugoslavija i u njoj R BiH kao ravnopravna republika u novoj državi.

Brojne su delegacije položile cvijeće ispred muzeja II zasjedanja AVNOJ-a, republička udruženja antifašista iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Ruske Federacije i naravno BiH, Demokratska fronta BiH, SDP BiH na čelu sa Predsjednikom Nerminom Nikšićem i mnoge druge organizacije, udruženja i partije.

Prekrasan i sunčan dan uz obilje pozitivne energije, drugarstva, bratstva i jedinstva, ljubavi i iskrenog patriotizma okončali smo sretnim povratkom u naše Bugojno.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/