DRASTIČNE PROMJENE Youtube počinje naplaćivati sadržaje!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U Googleu trenutno rade na velikim promjenama na najpopularnijem video servisu na svijetu te bi se već do kraja godine “YouTube mogao dramatično promijeniti”. Tako barem tvrde izvori novinara The Vergeaprema kojima će YouTube do kraja godine predstaviti čak dva pretplatnička servisa koji bi im trebali pomoći u povećanju prihoda jer je trenutno sadržaj na ovom servisu besplatan, prenosi Dnevnik.hr.

Plaćanje pretplate

O pretplatničkom muzičkom servisu Music Key govori se već dugo vremena, a Googleovci žele početi i s naplatom video sadržaja pri čemu bi korisnici plaćali pretplatu za prikazivanje sadržaja bez reklama, odnosno uz plaćanje određenog mjesečnog iznosa korisnicima bi bio trebao biti dostupan određeni premium sadržaj kakav se neće moći pregledavati u besplatnoj verziji.

Također, pretplatnici YouTubea trebali bi imati i mogućnost spašavanja videozapisa kako bi ih mogli gledati offline – što će naročito cijeniti mobilni korisnici jer će na telefon moći pohraniti omiljene spotove i videozapise i naknadno ih gledati bez dodatne potrošnje podatkovnog prometa. Ako se ovakav način pretplate pokaže uspješan, Google bi s vremenom mogao uvesti pretplatu i samo za određene kategorije videozapisa pa bi za određen mjesečni iznos korisnicima bi dostupan sadržaj npr. posebnih kanala za kuhanje, kanala za djecu i slično.

Glavni izvor

Muzički servis Music Key u fazi je testiranja od kraja prošle godine te je dostupan samo ograničenom broju korisnika uz pozivnicu, a uskoro bi trebao postati i službeno dostupan u određenom broju zemalja. Stručnjaci iz muzičke industrije podsjećaju kako je, usprkos velikom rastu Spotifyja i drugih muzičkih streaming servisa, YouTube i dalje najveća muzička streaming platforma na svijetu i glavni izvor muzike za većinu mladih.

Diskografi se godinama žale na Google te smatraju da im ova kompanija ne plaća dovoljno za brojne spotove i pjesme koje su (besplatno) dostupne na YouTubeu, dok Googleovci tvrde kako su im proteklih godina platili milijarde dolara, a svi se nadaju kako će im se s uvođenjem ovih pretplatničkih servisa povećati prihodi. Ipak, prvo treba vidjeti kako će na ove pretplate reagirati korisnici koji su navikli na besplatan pristup sadržaju na YouTubeu i hoće li plaćati desetak dolara mjesečno za pristup sadržaju bez reklama kojeg će moći spasiti na svojim uređajima za gledanje offline ili će ovaj servis nastaviti koristiti kao i do sada – besplatno, ali uz prikazivanje reklama.

 

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/