Dr. Francis Boyle odgovorio predsjedniku Stranke za BiH Ameru Jerlagiću

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezadom_-2/
DR. BOYLE: AKO ME IZETBEGOVIĆ IMENUJE ZA PRAVNOG ZASTUPNIKA PRED MEĐUNARODNIM SUDOM PRAVDE, UČINIT ĆU SVE DA DOBIJEMO SPOR PROTIV SRBIJE ZA GENOCID
Boyle odgovorio predsjedniku SBiH Jerlagiću: Dobit ću spor ako budem imenovan na mjesto bosanskog Službenog pravnog zastupnika na Međunarodnom sudu pravde protiv Srbije za genocid
Povodom oglašavanja Stranke za BiH od 10. aprila 2016. godine, vezanog za reviziju tužbe, profesor dr. Francis Boyle nas je zamolio da prenesemo i njegovu izjavu za javnost:
“Želim zahvaliti gospodinu Jerlagiću i Stranci za BiH što su javno iskazli svoje povjerenje u mene. To visoko cijenim. U slučaju da me Predsjednik Bakir Izetbegović ponovo imenuje na mjesto bosanskog Službenog pravnog zastupnika na Međunarodnom sudu pravde na koje me je prvobitno postavio njegov otac, učiniću sve što je u mojoj moći da ponovo otvorim tužbu Bosne i Hercegovine protiv Srbije za genocid koju sam prvobitno podnio 1993., i da spor dobijem!”
Originalna poruka profesora dr. Francis Boyle:
“I want to thank Mr. Jerlagic and SBIH for their public vote of confidence in me. It is most appreciated. In the event President Bakir Izetbegovic were to re-appoint me to the position of Bosnia’s Attorney of Record before the International Court of Justice that his Father originally appointed me to, I will do all in my power to reopen Bosnia’s Genocide Lawsuit against Serbia that I originally filed for him in 1993, and then to win it!”
http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/