Dr. Azra Fazlibegović Mahmutović kritikovala Općinsko vijeće Bugojno i uputila važnu inicijativu koja je izglasana

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Na prethodnoj sjednici Općinskog vijeća, dr. Azra Fazlibegović Mahmutović vijećnica ispred SDA je predložila zanimljivu inicijativu, ali je i uputila kritika što vijećnici ne dobivaju odgovore na postavljena pitanja.

“Kada ćemo mi vijećnici konačno početi dobivati odgovore na postavljena pitanja? Sljedeće da pitam kolegij Općinskog vijeća, obzirom da su oni po poslovniku zaduženi da koordiniraju rad između Općinskog vijeća i vijećnika, šta su oni uradili da mi vijećnici konačno počnemo dobivati odgovore na postavljena pitanja? Sljedeće pitanje jeste, šta nam je sa realizacijom iz programa plana rada Općinskog vijeća, puno nam nešto nedostaje, i period do marta i april i juni mjesec, ima jako puno tačaka koje su tamo nabrojane da ćemo mi dobiti izvještaj po tome pitanju, nisam ih vidjela. Predlažem inicijativu o zabrani prolaska teretnih vozila nosivosti veće od 7 tona prema putnom pravcu od Nević Polja preko Novog Travnika, Vrbaskog mosta do Bugojna sve do izgradnje planirane obilaznice”.

Vijećnici su glasali za inicijativu da se uvede zabrana skretanja od Nević Polja preko Rostova do Bugojna vozila koja prelaze masu 7.5 tona. Jednoglasno je usvojena inicijativa sa 18 glasova ZA jer 7 vijećnika nije prisustvovalo glasanju.

Bugojno-danas.info

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o