Dr. Adnan Šatrović novi direktor JU Bolnica Travnik

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Primarijus doktor Mirsad Granov preuzeo je upravljanje travničkom bolnicom u najtežim vremenima, ali je sa svojim kolegama svih nacionalnosti uspio održati kontinuirano poštivanje Hipokratove zakletve tokom rata i teških poratnih godina.

Veći dio dana bio je hirurg, ali je svakodnevno odvajao po par sati i za direktorske poslove.

Doktor Granov ide u zasluženu penziju, a na poziciji direktora zamijenit će ga doktor Adnan Šatrović.

Današnjom skromnom svečanošću u JU Bolnica Travnik obilježen je čin primopredaje dužnosti direktora.

“Obraćam vam se kao čovjek koji sretan i zadovoljna srca odlazi sa ove pozicije i ostavljam jako i dobro travničko dijete da vodi našu bolnicu u narednom periodu” – rekao je doktor Granov.

Doktor Šatrović je dodao: “Osjećam se spremnim da preuzmem ovu važnu funkciju jer sam prije ovoga imao dosta teških ispita. Posao kojim sam se bavio i bavit ću se ubuduće, akobogda, hirurgija, je dosta prihički i fizički zamorna. Ovo je čestit, odgovoran, a dodao bih i izazovan posao, voditi jednu ovakvu instituciju. I danas nas kontaktiraju ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine i traže da im se ovdje radi neka od naših usluga i to treba održati. Pacijent će nam biti na prvom mjestu i to je moja poruka javnosti.”

Doktoru Šatroviću upućujemo iskrene čestitke i najljepše želje u nastavku njegove karijere, a doktoru Granovu se od srca zahvaljujemo na svemu što je učinio kao jedan od travničkih ljekara i nadamo se da će u godinama pred nama uspjeti nadoknaditi barem dio svega onoga što je tokom karijere propuštao.

Agencija DAN

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/