Dopis za javnost ispred MZ Karadže

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Prije nekoliko dana na moju adresu stigla je opomena pred pokretanje krivičnog postupka, zbog nepodnošenja finansijskog izvještaja za 2017. godinu, od strane Finansijsko-informatičke agencije (FIA). U opomeni stoji da je krajnji rok za podnošenje ovog izvještaja 01.09.2018. godine, te da je, u slučaju nepodnošenja finansijskog izvještaja u zadatom roku, predviđena novčana kazna za pravno lice (u ovom slučaju MZ) od 5000 KM do 15000 KM i novčana kazna za odgovorno lice (predsjednika MZ) od 500 KM do 3000 KM.

Podsjećanja radi, rezultati izbora za predsjednike MZ su verifikovani od strane Općinskog vijeća na sjednici održanoj 14.02.2018.godine, a funkcije, pečate i svu ostalu dokumentaciju novi predsjednici su preuzeli 20.04.2018. godine.

Ovom prilikom pozivam na odgovornost bivšeg predsjednika MZ Karadže Alibegović Halida i općinsku službu za MZ koji bi trebali što prije riješiti novonastali problem. Smatram da je Služba za stambeno-komunalne poslove, obnovu i razvoj i mjesne zajednice bila dužna da me upozna sa obavezama koje su nastale u mandatu prošlog predsjednika MZ kako bi iste sanirao što prije. Također, smatram da je gospodin Alibegović bio dužan izvršiti sve obaveze kao odgovorno lice u ime MZ Karadže u 2017. godini, jer je zvanično bio na funkciji sve do 20.04.2018. od kada ja preuzimam rukovođenje MZ Karadže. Aktuelno rukovodstvo MZ Karadže na čelu sa mnom je potrošilo devet mjeseci na popravljanje grešaka i propusta koje smo zatekli preuzimanjem mandata, od zatvorenog žiroračuna do nepotpune dokumentacije o započetim projektima, dugovnja prema banci, nedostatka transparentnosti prema mještanima i sada problema sa FIA-om.
Pozivam gospodina Alibegovića da saradnjom s nama doprinese svojoj MZ te da ne duži agoniju konstantnim bojkotom, opstrukcijom i miniranjem rada trenutnog rukovodstva MZ Karadže.

Zbog svega gore navedenog obavještavam javnost i mještane MZ Karadže da ne planiram poduzeti nikakve aktivnosti vezane za opomenu pred tužbu od strane FIA-e, te da se ne osjećam odgovornim za posljedice iste.

Predsjednik MZ Karadže
Kero Ajdin

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o