Donjovakufljanin sa zastavom BiH i “Zmajevima” obišao pola svijeta!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Donjovakufljanin Amir Ibišević, 36-godišnji radnik “Elektroprivrede”, strastveni je navijač nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Od 20. godine prati “Zmajeve” i do sada nije propustio nijednu domaću utakmicu, a pratio je BiH i na velikom broju gostovanja.

Uživa u igri

– Moja država je BiH, koju nosim u srcu i volim je. Kako volim svoju državu, tako volim i interesujem se za reprezentaciju. Jedva čekam svaku narednu utakmicu “Zmajeva”, jer u tome, jednostavno, uživam i većinom se veselim – govori nam Mlinarević.

Kaže da mu je najbitnija i najdraža utakmica koju je gledao, ona protiv Litvanije, kada su se “Zmajevi” plasirali na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

– Taj dan nikada u životu neću zaboraviti, jer sve reprezentativce volim i nosim ih u srcu, ali mi je najbolji i najdraži igrač Vedad Ibišević i zaista bih volio da se s njim upoznam i popričam. Čak sam na svom profilu na Facebooku svome imenu i prezimenu dodao i Ibišević – rekao je Mlinarević.

Veliki navijač BiH dodao je da je sakupio 44 ulaznice od domaćih utakmica.

– Kada sam tek počeo pratiti reprezentaciju, nisam sakupljao ulaznice tako da bi ta brojka bila mnogo veća, a “Zmajeve” sam na gostovanjima pratio u Belgiji dva puta, u Francuskoj, Grčkoj, Latviji, Slovačkoj, Austriji, Litvaniji, Izraelu i, naravno, na Svjetskom prevenstvu u Brazilu, gdje me je poslala “Elektroprivreda BiH” – istaknuo je Mlinarević.

Heroj Ibišević

Osvrnuo se i na predstojeće utakmice baraža protiv reprezentacije Irske.

– Bio sam na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i želim, ako Bog da, da u junu budem na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Imam pravo da se nadam tome, jer imamo igrače za dobre rezultate u dvije utakmice protiv Irske. Nadam se da ćemo u prvoj, u Zenici, steći veliku prednost uoči revanša u Dablinu. Kao i u Litvaniji 2013. godine, i sada će, nadam se, naš heroj ponovo biti Vedad Ibišević – kaže Mlinarević.

Velika podrška porodice

Veliki navijač “Zmajeva” iz Donjeg Vakufa kaže da ima podršku porodice kada su u pitanju praćenja utakmica, kako kaže, jedne i jedine BiH.

– Što se tiče moje porodice, daju mi veliku podršku u praćenju “Zmajeva”. Znaju da to volim i da uživam, s tim što s gostovanja moram donijeti koji poklon kući – govori Mlinarević.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/