Donjovakufljanin HASAN VAJZOVIĆ: Nekada su fudbaleri od navijača dobivali čokolade!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Osamdesetogodišnji Hasan Vajzović, u Donjem Vakufu poznatiji kao Erica, nogomet je počeo igrati davne 1950. godine i otad prati ovaj sport. Nogomet se, kako kaže, prije 65 godina igrao iz ljubavi, što više nije slučaj.

– Kada sam ja igrao nogomet, to je bilo potpuno drugačije. Tada smo od navijača dobivali čokolade, a poslije utakmice smo išli na ručak i piće. I na tome se sve završavalo, nismo dobivali pare. Nismo imali kako treba kopačke ni dresove, ali smo voljeli nogomet i to je najljepši dio mog života – priča Vajzović.

Početak osnivanja nogometa u Donjem Vakufu bio je 1946. godine jer je nakon rata počelo buđenje sporta.

– U julu 1946. osnovan je Fudbalski klub Drvodjelac, koji je kasnije dobio naziv Radnik. To vrijeme je bilo prelijepo jer svi su živjeli za sport i nogomet. U karijeri sam dao na stotine golova, a najbolji sam bio u sezoni 1956./'57. Tada sam u zeničko-zonskoj ligi postigao 23 gola i bio drugi strijelac – govori Vajzović.

hasan-vajzovic-nekad
Fotografija Vajzovića iz igračkih dana

Navija za FK Sarajevo

Vajzović je vjerni navijač FK Sarajevo i nada se da će ovaj klub odbraniti titulu šampiona. Smatra i da su današnji svjetski fudbaleri precijenjeni.

– Nevjerovatno je koliko novca dobivaju današnji nogometaši. Pa zar je moguće da Mesi (Messi) ima 65 miliona eura godišnje – pita se Vajzović.

Autor: A. VREBAC/Avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/