DONJI VAKUF – Očajna majka: Život mi je nebitan bez moje djevojčice!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Iako je prošlo više od sedam mjeseci od njenog nestanka, novih informacija uz pomoć kojih bi se ušlo u trag Armini Kovač, 15-godišnjakinji iz Donjeg Vakufa, još nema. Ova djevojčica nestala je 28. marta ove godine, kada je s drugaricama izašla u grad, nakon čega se više nije pojavila kod kuće. Visoka je 180 centimetara i ima dugu smeđu kosu. Kada je posljednji put viđena, nosila je torbu, bijelu jaknu, farmerice i tenisice.

Uzaludna potraga

– Plačem i svakog dana čekam ispred vrata u nadi da ću je vidjeti na kućnom pragu, ali vrijeme prolazi, a niko ništa ne govori gdje mi je dijete. Ne mogu da vjerujem da mi nema moje lijepe Armine – kaže majka nestale djevojčice Nermina Kovač.

Uplakana majka nada se da će njena, kako kaže, “sretna, pametna i lijepa djevojčica doći kući”.

– Od te noći kada je nestala, više sam u Hitnoj pomoći nego kod kuće, jer non-stop mislim o svojoj djevojčici. Sve bih dala da mi se vrati i da je vidim. Bez moje djevojčice, život mi je nebitan – govori vidno potresena Nermina Kovač.

Elmin Kovač, brat nestale Armine, rekao je da ne može da vjeruje da niko ne zna gdje mu se nalazi sestra.

 

Armina Kovač: Nepoznata sudbina

– Policija, porodica, građani, ronioci i mnogi drugi pomagali su u akciji pretrage Vrbasa, ali moju sestru nisu uspjeli da nađu. Skoro sedam mjeseci nema ni traga ni glasa o mojoj sestri i ne mogu da vjerujem da je niko nije vidio. Pa, zar je moguće da je u zemlju propala? Svi smo u familiji očajni što nema naše Armine – kazao nam je Kovač.

 

Elmin dodaje i da mu nije jasno kako već nekoliko mjeseci policija ništa ne radi.

– Dva puta su pretraživali Vrbas, a u posljednja dva mjeseca ništa nisu uradili. Kad god odem da ih pitam za sestru, oni mi kažu da nemaju nove informacije. Nadam se da će moja sestra biti pronađena – kaže Elmin.

 

Nama informacija 

Rusmir Prohan, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, kazao nam je da su policija iz Donjeg Vakufa i Jajca, Jedinica za podršku MUP-a SBK, kao i članovi rafting klubova iz ova dva grada, više puta detaljno pretraživali rijeku Vrbas od centra Donjeg Vakufa do brane u Jajcu.

– Pripadnici Policijske stanice Donji Vakuf rade sve što je u njihovoj mogućnosti da pronađu Arminu Kovač, ali nažalost, do sada nema ni traga ni glasa o njoj – kazao je Prohan.56222779-68fc-44e3-8468-2d250a0a0a64-porodica-kovac1-718x446

 

Dobrodošla pažnja medija

– Pažnja medija u vezi s ovim slučajem svakako je dobrodošla, jer su građani na taj način upoznati s nastojanjima nadležnih policijskih struktura, porodice i prijatelja da se maloljetna Armina Kovač iz Donjeg Vakufa pronađe – rekao je Prohan.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o