DONJI VAKUF: Haris Hadžić proizveo nevjerovatnu količinu meda

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Haris Hadžić (28) prije godinu se počeo baviti pčelarstvom i sada je to njegov način da sebi osigura egzistenciju. Mladić iz Donjeg Vakufa brzo se zaljubio u pčelarstvo te je s četiri košnice proizveo više od 100 kilograma meda.

Izvrsna godina

– Na početku nisam bio zainteresiran previše za pčelarstvo, ali s vremenom se situacija promijenila i jednostavno sam zavolio ovaj posao. Kilogram meda je 15 KM – kazao nam je Hadžić.

Dodao nam je do sljedeće godine planira imati najmanje 20 košnica.

– Prva godina je bila izvrsna, tako da očekujem da sljedeće godine imam dvostruku zaradu. Med sam prodavao komšijama, rodbini, a jedni problem je što u Donjem Vakufu ne postoji organizovan otkup meda – dodao je Hadžić.

Hadžić nam je kazao da je nakon prve godine u pčelarstvu oduševljen i prihodom, ali i poslom koji radi.

Bolja budućnost

– Nisam imao posao i moram sam nešto raditi, tako da su me pčele “izvukle” iz loše ekonomske situacije – kazao je Hadžić.

Nada se da će od pčelarstva narednih godina moći sebi osigurati bolju budućnost.

Početnička greška

Mladi pčelar nam je rekao da je na početku imao neugodno iskustvo s pčelama.

– Tek kada sam počeo da radim s pčelama, desila se početnička greška. Slučajno sam otvorio košnicu i ujelo me više od 20 pčela, ali, srećom, bez ikakvih velikih posljedica. To je bila greška koja se ne smije više dešavati – istakao je Hadžić.

Avaz.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o