Dokazi da SDA Bugojno zapošljava koga poželi u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Da u Bugojnu vlada veliko nezadovoljstvo među građanima nakon 6 mjeseci od izbora, dokaz je velika nezaposlenost, nepotizam vladajuće strukture, razočarenje i odlazak mladih izvan granica BiH. Primjer su veliki broj dugogodišnjih radnika Hitne službe Bugojno od kojih su neki otišli raditi izvan BiH jer očito nisu zadovoljni trenutnom situacijom i vladajućom “elitom”.

No, ono što je izazvalo buru u posljednjih 15 dana je konkurs koji je raspisala Gimnazija Bugojno.

Kandidat koji je konkurisao na oba konkursa za poziciju sekretara, na prvom koji je raspisan u januaru i poništen bez obrazloženja te na drugom koji je raspisan krajem marta, odlučio nam je otkriti nekoliko stvari.

Kako kaže, ništa tu ne bi bilo čudno da na prvom konkursu nije pobijedila majka dvoje djece, nezaposlena, koja je bila ubjedljivo prva (rang lista u prilogu), ali ne odgovara jer se konkurs štimao nekom drugom pa je poništen bez obrazloženja.

Kandidat navodi da su krajem ove sedmice dobili obavijest da je na drugom konkursu odlukom upravnog odbora posao za sekretara škole dobila Amra Jusufbašić iz Bugojna. Na isti konkurs se opet prijavila pomenuta kandidatkinja koja je bila ubjedljivo prva na januarskom konkursu, ali sada nije primljena, rang lista zadnjeg konkursa se krije, a zašto, niko ne zna, ili zna. Sigurno je kandidatkinja Amina dobila puno manje bodova u odnosu na prvi put. Komisiju za bodovanje i intervju kandidata prijavljenih za konkurs su činili Šečić Mesud, predsjednik komisije, Milanović Nedžad, član i Begović Esad, član.

Iz izvora bliskih portalu Bugojno Danas saznajemo da se pojedini konkursi za posao u Bugojnu objavljuju u mostarskom Dnevnom listu kako bi što manje poštenih ljudi konkurisalo na naštimane konkurse s ciljem zapošljavanja SDA kadra. Vjerujemo da u Bugojnu ni radnici na trafikama ne čitaju ovaj list, a kamo li obični prosječni stanovnik Bugojna.

Ako želite da se na vašim glasovima zapošljavaju samo odabrani, znate za koga ćete glasati.

Rang lista sa prvog konkursa
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o