Dok drugi nose kišobrane Izetbegoviću i Čoviću, ambasadori se štite sami

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Lideri SDA i HDZ BiH, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, danas su u Mostaru potpisali historijski sporazum kojim je omogućeno da nakon 12 godina ponovo budu izbori u gradu na Neretvi.

Sporazum su u zgradi Vlade Federacije BiH potpisali uz prisustvo američkog ambasadora Erica Nelsona, šefa Delegacije EU u BiH Johanna Sattlera, britanskog ambasadora Matthewa Fielda, šefice Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec.

Mostarski sastanak izazvao je veliku pažnju javnosti, opravdano.

Jedan od prvih koji je reagovao bio je poslanik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Damir Arnaut koji se na zvaničnom Twitter profilu fokusirao na sam početak sastanka. Primijetio je kako liderima bh. stranaka drugi drže kišobran, dok su se ambasadori sami štitili od kiše ili čak nisu ni nosili kišobran.

“Nelson, Inzko, Sattler, Kavalec nose svoj kišobran/ne smeta im par kapljica. Bakir i Čović…”, napisao je Arnaut.

N1

https://www.bugojno-danas.info/od-1-oktobra-obuka-za-cnc-programera-operatora-u-srednjobosanskom-kantonu https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/